© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Arda Turan: “Bombalar geldi, sığınağa indik; sevdiklerimiz için endişelendik”

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, Ukrayna’daki bombalı saldırılar nedeniyle sığınağa indiklerini söyledi; yaşadıkları zorlu koşulları ve genç oyuncularla kurdukları takımı anlattı.

Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’in teknik direktörü Arda Turan, ülkede devam eden çatışmalar nedeniyle zaman zaman sığınağa inmek zorunda kaldıklarını söyledi. İngiliz spor kanalı Sky Sports’a konuşan Turan, Aberdeen maçından sonra Ukrayna’ya döndüklerinde birçok zorlu olay yaşadıklarını ancak hiçbir zaman bahanelerin arkasına saklanan biri olmadığını ifade etti.

Bombalı saldırının hafife alınamayacak bir durum olduğunu belirten Turan, “Bombalar bir sonraki maçtan önceki gece geldi. Sığınağa indik. Garip gelebilir ama korkmuyorduk, sadece sevdiklerimiz için endişeleniyorduk. O gece hiç uyumadık. Maçı hangi şartlarda oynayacağımızı asla bilemeyiz.” dedi.

Shakhtar’ın genç bir taraftarı olan Roman’ın kendisine ilham verdiğini söyleyen Turan, Roman’ın evinin bombalanmasında aldığı yaralar nedeniyle 35 ameliyat geçirdiğini ve kritik bir karşılaşma öncesi soyunma odasında takımı ziyaret ettiğini anlattı. Turan, Roman’ın kendisini ve takımı teselli ederek “Üzülme, hayatta iyi ve kötü günler var, devam etmelisin.” dediğini aktardı.

Zorlu koşullara rağmen başarı hedeflediklerini söyleyen Turan, “Başarılı olmak için konfor alanınızdan çıkmanız gerekiyor. Bu genç oyuncular için zor olabilir ama aynı zamanda büyük bir fırsat. Bu sorumluluğu istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Genç oyuncularla kurulu bir kadroya sahip olduklarını vurgulayan 38 yaşındaki teknik adam, “Bazen genç oldukları için kötü oynuyorlar ama hata yapma haklarını ellerinden almıyoruz. Kazandığımızda ise his bambaşka.” dedi.

Ukrayna’daki savaş koşulları nedeniyle lig ve Avrupa maçlarının zorluklarına da değinen Turan, Shakhtar’ın tüm maçlarını deplasmanda oynayan bir takım olduğunu ve bu sürecin normal düzenden çok farklı ilerlediğini belirtti.

Turan, hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu ifade ederek, bunu başarmanın kendisi için bir “rüya” olacağını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER