© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Bir sahte belge skandalı daha

Adı daha öncede bazı yolsuzluk olaylarına karışmış ve kendini farklı kimlikler ile tanıtan A.K.O, diğer adıyla BAY K. ve ekibi Savaştan kaçıp KKTC ye sığınan insani ikamet hakkı bulunan Ukrayna vatandaşlarına, Çin uyruklu vatandaşlara ve İran’lı yüzden fazla kişiye herhangi bir kuruma başvurularını bizzat yaptırmadan ikamet izni aldığı ortaya çıktı.
Geçtiğimiz günlerde tutuklanıp Girne Kaza Mahkemesinde davası görülen K.O ve ekibi teminat ile serbest bırakıldı.

Bu skandalın SAHTE REÇETE Yolsuzluğundan da daha vahim olduğu ve bazı siyaset, bürokratlara kadar uzandığı iddia edilmekte. Asıl mesleği Berberlik olan K.O birçok bürokrat, siyasi ve kamu personeli ile menfaat ilişkisi içinde olduğu iddia edilmektedir.

Ayrıca KKTC de faaliyet gösteren bir Özel Üniversite ile de bağlantısı olduğu ve 3. Dünya Ülkelerinden öğrenci kaydı adı altında insan getirdiği iddialar arasındadır. Hatta bu Üniversitenin kendisine özel bir kartvizit bastırdığı ve üniversite bünyesinde bir oda tahsis edildiği, hatta tutuklananlar arasında bu Üniversitenin Mütevelli Heyeti üyesinin şoförü Y.T de olduğu ileri sürülmektedir.
Mağdur olan 180 kişinin polise gidip şikayetçi olduğu, halen araştırılan 2000 e yakın belgenin Polis tarafından incelendiği K.O ve ekibinden H.B isimli kişiye kişi başı 1050 Amerikan Doları ödendiği ve mağdurların şikayetçi oldukları, elde edinilen paraları K.O’nun eşi ve çocuklarının Türkiye deki banka hesaplarına aktardığı edinilen bilgiler arasındadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER