© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Evimde ceset bulunsa, ben mi suçlu olurum?

Evinin merdiven boşluğuna gizlenmiş, toplam ağırlıkları 111 gram olan 37 paket sentetik uyuşturucu bulunan Cengiz Deniz günler sonra polise teslim oldu ve mahkemede sordu:

Lefkoşa’daki evinin merdiven boşluğuna gizlenmiş, toplam ağırlıkları 111 gram olan 37 paket sentetik uyuşturucu bulunan ve narkotik ekibinden kaçtığı belirtilen Cengiz Deniz, önceki gün polise teslim oldu.

“Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı Cengiz Deniz dün tutukluluk talebiyle çıkarıldığı mahkemede suçsuz olduğunu iddia etti.

Cengiz Deniz, “Benim evimde ceset bulunsa ben mi suçlu olurum? Olaylar farklı boyutta aktarılıyor. Olayın meydana çıkarılmasını istiyorum. Evimde uyuşturucu bulunmadı. Annem hasta. Ben ve ailem olanlardan rahatsızız. Boşuna tutuklanıyorum. Hakkımda getirdikleri davalara sürekli takipsizlik dosyalanıyor” dedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Aysın Bilgin, tanık olarak, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Mehmet Bayram’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayram, 27 Mart’ta zanlı Cengiz Deniz’in ikametgahının merdiven boşluğunda zula olduğu bilgisinin alınması üzerine, konu yerde 37 paket içerisinde yaklaşık 111 gram sentetik cannabionid olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulunarak, emare alındığını anlattı.

Bayram, zanlının konu maddeyi almak için geldiğini ve yakalanamadan kaçtığını kaydetti.

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlının ikametgahında yapılan aramada 19 adet Sboksin türü hap bulunarak emare alındığını da belirtti.

Zanlının önceki gün polise gelerek teslim olduğunu ve ifade vermediğini belirten Bayram, tahkikatın çok yönlü devam ettiğine dikkat çekip, tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukatı İrem Çakmak, tutukluluk talebine itiraz etmedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER