© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Meteoroloji Uyardı: Orta ve Doğu Mesarya’da Sağanak Yağış Bekleniyor

KKTC Meteoroloji Dairesi, 21 Temmuz 2025 tarihli hava raporunda, Orta ve Doğu Mesarya bölgelerinde hafif sağanak yağış uyarısı yaptı. Bölge genelinde parçalı bulutlu hava ve mevsim normallerinde sıcaklıklar beklenirken, Lefkoşa, Ercan, Geçitkale gibi bölgelerde sağanak etkili olacak. Meteoroloji ayrıca orman yangını ve ultraviyole radyasyon riskine karşı vatandaşları uyardı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 21 Temmuz 2025 tarihinde Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün hava parçalı bulutlu olacak ve iç kesimlerde hafif sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Orta ve Doğu Mesarya bölgelerinde, alçak basınç sistemi ve üst atmosferdeki serin, nemli hava kütlesinin etkisi hissedilecek.

Lefkoşa, Ercan, Geçitkale, Beyarmudu, Gazimağusa ve İskele çevrelerinde gün boyunca yer yer sağanak yağışlar görülebilir. Lefkoşa’da sıcaklık 40 dereceye kadar çıkarken, Ercan ve Geçitkale’de 39 derece ölçülecek.

Kuzey sahiller ile Girne bölgesinde ise hava parçalı ve az bulutlu olacak. Girne ve Akdeniz çevresinde sıcaklık 33 derece civarında seyredecek.

Meteoroloji Dairesi, orman yangını riskinin yüksek olduğuna ve ultraviyole radyasyon seviyelerinin artacağına dikkat çekerek, vatandaşların gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulundu.

Denizlerde hava parçalı bulutlu olacak ve güney ile batı yönlerinden 3 ile 5 kuvvetinde esecek rüzgar, denizi orta dalgalı yapacak. Dalga yüksekliği 1 ile 2 metre arasında değişecek ve görüş mesafesi iyi olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER