© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Özersay “Sürecin Rum tarafınca uzatılmasına izin verilmemeli”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, İsviçre’de devam eden müzakerelerin yöntem olarak olumlu sayılabilecek bir hal adlığını, ancak Rum tarafının müzakereleri uzatmaya çalışmasını önlemek için bazı konulara dikkat edilmesi gerektiğini ifade
etti.

Özersay yazılı açıklama yaparak Crans Montana’daki müzakerelerde gelinen aşama ile ilgili uyarı ve önerilerde bulundu.

Özersay, sadece bazı konularda uzlaşma sağlanması durumunda ya da bu yönde bir görüntü verilmesi durumunda sürecin Rum tarafınca uzatılmasının, zamana yayılmasının mümkün olacağını ve buna izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Konferansın artık bir son nokta olduğunun sadece söylenmesinin değil hissettirilmesinin, sürecin ciddiye binmesini ve sonuç alıcı hale dönüştürülmesini sağlayacak yegane unsur olduğuna dikkat çeken Özersay, çerçeve antlaşması benzeri bir uzlaşının muğlak ve herkesin dilediği gibi yorumlayabileceği bir kağıttan ibaret kalması durumunda yarardan çok zarar getirebileceği uyarısında bulundu.

Özersay, “Taahhütler tüm başlıkların temel unsurlarını kapsamalı ve net olmalıdır. Öbür türlü, soyut ve muğlak bir çerçeve anlaşması bu sürecin zamana yayılmasıyla ve statükonun devamı ile karşı karşıya kalırız” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER