© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

Şenkul: Dere yataklarına yapılan evler sorun oluşturuyor

Şenkul: Dere yataklarına yapılan evler sorun oluşturuyor

Seher AKBAĞ

Ülke genelinde etkili olan yağışlı ve fırtınalı hava hayatı olumsuz etkiledi. Dolu ve buzlanma nedeniyle bazı yollar kısmen trafiğe kapatıldı.

BRT’de yayınlanan “Burası Önemli” programında Levent Kutay’ ın sorularını yanıtlayan Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, kentin karşı karşıya olduğu altyapı sorunları ve iklim değişikliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Şenkul, “Çok ciddi bir sorun yok ama kangren haline gelmiş sorunlar var. Çözmemiz gereken geçmişte gelen sorunlar” diyerek, dere yataklarına yapılan evlerin neden olduğu sorunların çözümü için çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Su Dairesi’nden yardım alarak dere yataklarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Şenkul, suyun yeterli şekilde akması için gerekli alanların yaratılması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca iklim değişikliğinin artık masaya yatırılması gerektiğini belirten Şenkul, “Artık sıklıkla karşılaşacağız bu sorunlarla. Yeni iklim koşullarına karşı mücadele etmeyi öğrenmeliyiz” dedi.

Son olarak, Ciklos’a çıkan yolda yaşanan toprak kayması gibi küçük sorunların olduğunu ancak ciddi olmadığını belirten Şenkul, “Elimizdeki veriler bugünün daha zor geçeceğini gösteriyor. Hazırız” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER