© Kıbrıs Haber Sitesi 2023

“Yeni hükümet, azınlık hükümetidir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, Haberal Kıbrıslı Gazetesi'ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kutlay Erk, TC Yardım Heyeti’nin isminin değişse bile düşüncelerin aynı olacağını savunarak, “Fakat kafa aynı kafaysa, ha fes ha şapka. Kafa değişecekse tamam ama ben kafanın değişebileceğini zannetmiyorum” dedi. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, Haberal Kıbrıslı Gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. TC Yardım Heyeti’nin ismi değişse bile düşüncelerin aynı olacağına dikkat çeken Erk, “Fes gider şapka gelir. Fakat kafa aynı kafaysa, ha fes ha şapka. Kafa değişecekse tamam ama ben kafanın değişebileceğini zannetmiyorum. Sadece toplum nazarında ismi çok rencide olmuş bir Yardım Heyeti vardır. Bu isim değişecek ama fes gidip şapka gelecek. Kafa yine aynı kafa olacak” dedi.

“Kıbrıslı Türkleri özne bilmeyen bir UBP ile bir koalisyon ortaklığı başarısız oldu”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) yaşadığı hükümet deneyimin başarısız olduğunu kaydeden Erk, “Bilindik UBP… Yani partizanlık, kendi temsil ettiği kişi ve zümreler için özel işlemler yapmak isteyen ve Türkiye’ye her hâlükârda mutlaka evet demek isteyen bir UBP vardı. Kıbrıslı Türkleri özne bilmeyen bir UBP ile bir koalisyon ortaklığı başarısız oldu” şeklinde konuştu.

“Şahsen beklediğim bir durumdu”

Hükümet ortaklığının bitmesinin ana nedenine değinen Erk, yaşananların sürpriz olmadığını ifade etti. Erk, “Ulusal Birlik Partisi’nin Kıbrıslı Türkleri özne olarak görmemesi ve birde bütün Kıbrıslı Türklere değil, kendi tercih ettiği Kıbrıslı Türklere yönelik icraat yapmak istemesi nedeniyle oldu. Bu bir sürpriz olmadı. Şahsen beklediğim bir durumdu. Kıbrıslı Türkler’in değil, Türkiye’nin özne olacağı bir hükümet yönetimi olacak” ifadesini kullandı.

“UBP’nin değişmiş olabileceğini hiç düşünmemiştim”

UBP’nin değişmiş olabileceğini düşünmediğini vurgulayan Erk, “UBP’nin değişmiş olabileceğini hiç düşünmemiştim. Bildik UBP’ydi. Kendini yeniden ispatladı. Bilmeyen veya unutmuş olan varsa onlar da yeniden UBP’nin eski UBP olduğunu öğrenmiş oldu” dedi.

“Yeni hükümet, azınlık hükümetidir”

Oluşan yeni hükümeti azınlık hükümeti olarak yorumlayan Erk, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni hükümet, bakıldığında azınlık hükümetidir. Azınlık hükümeti de dışarıdan bağımsız desteklidir. Bağımsız dediğimiz insanlarda aslında bir siyasi partiden beklediğini bulamayıp diğer siyasi partiye giden kişilerdir.

“Önder Sennaroğlu’nu hariç tutuyorum”

Bunlar içinde Önder Sennaroğlu’nu hariç tutuyorum. Sennaroğlu hariç diğerleri bir partide bulamadığını diğer partide bulmak için giden insanlardır. Şimdi bu insanların desteklediği ve bu insanların desteği ile meclis çoğunluğu sağlayan bir hükümetin sağlıklı bir hükümet olması mümkün değildir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER