MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

42 yıllık Akıncılar yolu sorunu çözüldü

Ana SayfaGündem42 yıllık Akıncılar yolu sorunu çözüldü
42 yıllık Akıncılar yolu sorunu çözüldü

Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bird Airlines’ın Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş izni alması koşuluyla KKTC hava sahasını kullanabileceğini söyledi.

18 Kasım, 2016, Cuma 11:22
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Kemal Dürüst, Bird Airlines’ın tamamen özel bir kuruluş olduğunu, yapılan görüşmeler çerçevesinde mutabakata varılarak, Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş izni alınması koşuluyla KKTC hava sahasını kullanabileceklerini söyledi.

Şirkete “Türkiye’deki tüm yükümlülüklerinizi yerine getirin, gelin” dediklerini ifade eden Dürüst, Türkiye Sivil Havacılık Dairesi’nin şirketin kendisine ait veya kiraladığı uçağı yoksa uçuş izni vermeyeceğini belirtti.

Dürüst, Bird Airlines yetkililerine ‘Türkiye Sivil Havacılık Dairesi’nden olumlu görüşlerinizi almak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de öngördüğü güvenlik koşullarını’ yerine getirdikten sonra alınacak müracaat izinleriyle başvuru yapılması halinde Ercan Havalimanı üzerinden dünya ülkelerine uçuşa izin verebileceklerini söyledi.

Kemal Dürüst, Bird Airlines’la ilgili herhangi bir endişeye gerek olmadığını ifade etti.

Bakanlık olarak kaygılarının insanların 500-600 TL’ye uçuş yapmaması olduğunu ifade eden Dürüst, bilet fiyatlarındaki fahiş fiyatlara dikkat çekti. Dürüst, bu alanda rekabet yaratmak istediklerini belirtti.

Dürüst, “Amacımız, en çok tercih edilen havayolu ulaşımında alternatif yaratarak, hem kendi vatandaşlarımıza hem de KKTC’ye seyahat edecek turist ve öğrencilere kolaylık sağlayarak daha uygun koşullar sağlamaktır” dedi.

Türkiye’deki Havaş ve Çelebi Yer Hizmetleri’nin de KKTC’ye gelmek istediğini belirten Dürüst, Bird Airlines’la ilgili açıklama yapma gerekçelerinin de ülkeye olan ilgiyi göstermek olduğunu söyledi.

Dürüst, KIBRIS TV’de KIBRIS Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Baturay’ın sunduğu “Markaj” programına konuk oldu ve bakanlığıyla konularındaki sorunları, projeleri anlattı.

Dürüst: 42 yıllık Akıncılar yolu sorunu çözüldü

Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Kemal Dürüst, ‘konuşuluyor ama yapılmıyor’ söylemlerinin kendisini üzdüğünü ifade ederek, “Biz söylediklerimizi yapmaya başladık” dedi.

Mesarya’yı Mağusa’ya bağlayan Paşaköy-Aslanköy yolunu açmak üzere olduklarını, 4.5 kilometrelik Görneç-Alevkayası yolunun turizme de hizmet edeceğini belirten Dürüst, banketleriyle birlikte sekiz metrelik bir yol yapıldığını söyledi.

Dürüst, Dilekkaya, Kırıkkale, Yiğitler’deki dört köprü sorununun da çözüldüğünü ifade ederek, 42 yıllık Akıncılar yolu sorununun da ortadan kalktığını belirtti.

Gönyeli çemberiyle ilgili projenin ihalesi tamam

Eski Girne yolu olarak bilinen, Gönyeli-Boğaz yolundaki çalışmaların sürdüğünü ifade eden Dürüst, Gönyeli çemberiyle ilgili ihalenin de sonuçlandığını söyledi.

Gönyeli çemberi projesinde ihaleyi alan firmanın (Köroğlu Ltd) birinci etap için 90 gün içerisinde sekiz tane yol yapacağını anlatan Bakan Dürüst, çalışma yapılırken trafiği etkilemeyecek şekilde yapılmasını öngördüklerini söyledi. Dürüst, Gönyeli çemberinden önceki Binboğa Yem Fabrikası kavşağını (KOOP-Gaz yakınındaki) açacaklarını, oradaki çemberi kaldıracaklarını ifade ederek alanın açılıp, meydan gibi olacağını söyledi.

Gönyeli-Haspolat yolu asfaltlanacak

Gönyeli çemberi projesinin bitişiyle birlikte Haspolat’a kadar olan yol ayrıca Gönyeli çemberinden Girne merkeze kadar olan yolun tümünün yeniden asfaltlanacağını belirten Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Kemal Dürüst, projelere destek veren Türkiye’ye teşekkür etti.

Dürüst, Girne Dağ yolu girişinden, Acapulco Hotel’in bulunduğu yere kadar olan yolun da çift şeritli olacağını ifade ederek, otelden Girne merkeze kadar olan Çatalköy, Ozanköy, Karakum’un da bu projeden yararlanacağını belirtti.

Tüm projelerin bedeli 400 milyon TL’ye yakın

Tüm bu projelerin 350-400 milyon TL gibi bir bedeli olduğuna işaret eden Dürüst, 1995 yılından bugüne kadar Türkiye’nin KKTC’ye karayolları için (yol bakım, yapım) verdiği bedelin 785 milyon TL olduğunu, kendilerinin bir yılda aldıkları 350-400 milyon TL’nin küçümsenmeyecek bir rakam olduğunu belirtti.

Limanlar yeniden yapılandıracak ama şekli belli değil

Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Kemal Dürüst, hükümetin limanların yeniden yapılandırılması başlığını hem koalisyon hem de mali protokole koyduğunu söyledi.

Telekomünikasyon ve Mağusa Limanı’nın yeniden yapılandırılacağını, verilecek tepkiye rağmen söylediğini belirten Dürüst, özelleştirme, işletme payı, ciro paylaşımı, işletme hakkının devri gibi önlerinde birçok seçenek olduğunu ifade etti.

Havalimanından bütçeye büyük katkı

Kemal Dürüst, Ercan Havalimanı’nda uygulanan ciro paylaşımı uygulamasının kâr ve kalite getirdiğini belirterek, limanlar konusunda yapılacak işin adının ne olacağına hükümetin karar vereceğini söyledi.

Dürüst, Ercan Havalimanı’nın 180 bin metrekarelik bir yatırım olacağını, dünyanın her yerinden iniş ve kalkış yapacağı bir alan olacağını vurguladı.

Havalimanının KKTC ekonomisinin en önemli ayağı olacağını ifade eden Bakan Dürüst, oradaki anlaşmanın ciro paylaşımı şeklinde olduğunu hatırlattı. Dürüst, havalimanında devletin payının yüzde 47.9 olduğuna işaret ederek bu ciro paylaşımından bütçeye büyük bir miktar düşeceğini belirtti.

“T&T Şirketi, kontrolörlük firmasına 425 bin dolar ödedi”

Havalimanıyla ilgili kontrolörlük firmasıyla alakalı dava hariç, diğerlerini tek tek çözmeye çalıştıklarını söyleyen Kemal Dürüst, devletin artık onlardan hizmet almadığını ifade etti. Dürüst, havaalanındaki kontrolörlüğü devletin kendisinin yaptığını söyledi.

Ercan Havalimanı’nda kontrolörlük yapacak firmaya, T&T Havalimanı İşletmeciliği Şirketi’nin iki ay için toplam 425 bin dolar ödeme yapıldığını ifade eden Dürüst, şirketin hizmet alınmadığı için söz konusu firmadan parasını tahsil etmeye çalıştığını belirtti.

Dürüst, havalimanından bütçeye girecek paranın denetimini ve kontrolünü Vergi Dairesi’nin yaptığını söyleyerek, uçuş yapan her bir birey ve uçak üzerinden devlet ile ilgili firmaya para geleceğini ifade etti.

“Havalimanının kapasitesi genişleyecek”

Şu an Ercan Havalimanı’nın mevcut alanının 18-20 metrekare olduğunu belirten Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Kemal Dürüst, 180 bin metrekareye çıkacak bir yapı olacağını söyledi. Dürüst, 2 bin 600 metre olan eski pistin, 3 bin 300 metreye çıkacağını, yeni pistin de 3 bin metre olacağını ifade ederek, kapasite olarak genişleyeceğini belirtti.

2017 yılında havaalanından kâr payı, 2018’de de inşaat bitirilmesi için tarih verildiğini anlatan Dürüst, devletin yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda davalık olaylar ortaya çıkacağını söyledi. Dürüst, devlet yöneticisinin görevinin devletin, halkın ve karşı tarafın menfaatlerini korumak olduğunu belirtti.

“Bir müdürün şikâyet etme hakkı yoktur”

Posta Dairesi’ndeki personel eksikliği ve postaların geç dağıtımıyla ilgili sorunları dile getiren eski müdür Yusuf Önderol’un şikâyet etme hakkı olmadığını ifade eden Bakan Dürüst, bir müdürün görevinin sorunu çözmek olduğunu söyledi.

Dürüst, imkanlar dahilinde en iyisini yapmanın yöneticinin görevi olduğunu belirterek, Posta Dairesi’nin eski müdürünün görevden alınmadığını, Çalışma Dairesi Müdürlüğü’ne görevlendirilmesinin öngörüldüğünü izah etti.

“Posta ve telekomünikasyonda hizmet çağın gerisinde”

Posta Dairesi’nde tenzilatçı denilen, postaları dağıtan kişiye ihtiyaç olduğunu ifade eden Dürüst, dairenin elden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Dairedeki eksik personel olduğunu belirten Bakan Kemal Dürüst, 445 kadrosu olan Karayolları Dairesi’nin personel sayısının 155 olduğunu, bunların 30’unun işçi 120’sinin de memur olduğunu belirtti.

Posta ve telekomünikasyon hizmetlerinin çağın gerisinde kaldığını vurgulayan Dürüst, bu sorunları gidermenin de kendi görevleri olduğunu söyledi. Dürüst, Türkiye ile imzalanan anlaşma kapsamında Posta Dairesi’nin Türkiye’deki PTT hizmetlerinin çağdaş normlarıyla donatılacağını söyledi.

Torpille bir daireden diğerine geçiş

Çok iş yapan dairelerde çalışan bazı personelin ‘torpil’ kullanarak başka yere gittiği şeklindeki bilgiyi de doğrulayan Bakan Dürüst, Posta ile Telekomünikasyon Dairesi’ndeki personelin özellikle Sivil Havacılık Dairesi’ne gitmek istemesini duruma örnek olarak gösterdi.

Dürüst, siyasi erkin bu duruma zaman zaman fırsat verdiğini ifade ederek Sivil Havacılık Dairesi’nin çalışma şeklinin 24/48 (bir gün çalışıp, iki gün izin yapma) olduğunu, çalışanın bu sistemle ikinci iş yapma imkanı bulduğunu da belirtti. Bir bakan olarak bu durumu konuşmaktan rahatsız olmadığını ifade eden Dürüst, “Bu bir realite ve bozuk düzendir. Düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

Polis bilgiye daha hızlı ulaşacak

Bilgi Teknoloji ve Haberleşme Kurumu’nun (BTHK) Bakanlar Kurulu’ndan geçirilen bir tüzükle herkesin gidip cep telefonunu kaydettirmesi için beş aylık süre tanındığını belirten Dürüst, cep telefonlarını kayıt altına almaktaki amacın işlenen suçlarda polisin daha hızlı şekilde bilgiye ulaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

kıbrıskıbrıs haber siteleritaktürk ajansı kıbrısdevlet haber ajansıkktc haberhaber kktckıbrıs haberlerikıbrıs gazetesikıbrıs postasıhavadishavadis gazetesiyenidüzenhaber kıbrıskıbrıs haberkibrishabersitesinehaberkibriskibrishaberokukibrishakikatDÜRÜSTKEMAL DÜRÜST
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Saim Bağrıaçık Seçim Çalışmalarına Start Verdi
Saim Bağrıaçık Seçim Çalışmalarına Start Verdi
Merih Demiral’dan Suudi Arabistan’da Hakem İsyanı: "Ayağımı Kırıyordu, Utanç Verici!"
Merih Demiral’dan Suudi Arabistan’da Hakem İsyanı: "Ayağımı Kırıyordu, Utanç Verici!"
Beyaz Saray’da Kraliyet Zirvesi: Trump ve Kral III. Charles Arasında "Özel Bağ" Vurgusu
Beyaz Saray’da Kraliyet Zirvesi: Trump ve Kral III. Charles Arasında "Özel Bağ" Vurgusu
Nijerya’da Köye Silahlı Baskın: 11 Can Kaybı
Nijerya’da Köye Silahlı Baskın: 11 Can Kaybı
Almanya Başbakanı Merz’den Sert Eleştiri: "İran, ABD’yi Müzakere Masasında Aşağılıyor"
Almanya Başbakanı Merz’den Sert Eleştiri: "İran, ABD’yi Müzakere Masasında Aşağılıyor"
Ateşkes İhlali: İsrail Ordusu Lübnan’ın Güneyine Hava ve Kara Operasyonu Düzenledi
Ateşkes İhlali: İsrail Ordusu Lübnan’ın Güneyine Hava ve Kara Operasyonu Düzenledi
Küresel Piyasalarda Jeopolitik Düğüm: Borsalar Bilanço ve Savaş Kıskacında Karışık Seyrediyor
Küresel Piyasalarda Jeopolitik Düğüm: Borsalar Bilanço ve Savaş Kıskacında Karışık Seyrediyor
Avro Bölgesi'nde Enflasyon Alarmı: Orta Doğu'daki Savaş Beklentileri Yukarı Çekti
Avro Bölgesi'nde Enflasyon Alarmı: Orta Doğu'daki Savaş Beklentileri Yukarı Çekti
Petrol Fiyatlarında Hürmüz Çıkmazı: Brent Petrolün Varili 105 Doları Aştı
Petrol Fiyatlarında Hürmüz Çıkmazı: Brent Petrolün Varili 105 Doları Aştı
Birleşik Arap Emirlikleri’nden Radikal Karar: OPEC ve OPEC+ Üyeliğinden Ayrılıyor
Birleşik Arap Emirlikleri’nden Radikal Karar: OPEC ve OPEC+ Üyeliğinden Ayrılıyor
Endonezya’daki Tren Kazasında Bilanço Ağırlaşıyor: Can Kaybı 14’e Yükseldi
Endonezya’daki Tren Kazasında Bilanço Ağırlaşıyor: Can Kaybı 14’e Yükseldi
Eski Mossad Direktörü Pardo’dan Batı Şeria Eleştirisi: "Yahudi Olmaktan Utanıyorum"
Eski Mossad Direktörü Pardo’dan Batı Şeria Eleştirisi: "Yahudi Olmaktan Utanıyorum"
Galatasaray Şampiyonluk İçin Gün Sayıyor: Samsunspor Galibiyeti 26. Kupayı Getirecek
Galatasaray Şampiyonluk İçin Gün Sayıyor: Samsunspor Galibiyeti 26. Kupayı Getirecek
Fenerbahçe'de Tedesco Dönemi Resmen Kapandı: İşte Ayrılığın Mali Portresi
Fenerbahçe'de Tedesco Dönemi Resmen Kapandı: İşte Ayrılığın Mali Portresi
Tedesco’dan Ayrılık Sonrası İlk Açıklama: "Daha Yeni Sözleşme Konuşuyorduk"
Tedesco’dan Ayrılık Sonrası İlk Açıklama: "Daha Yeni Sözleşme Konuşuyorduk"
Real Madrid’de Jose Mourinho Sesleri: Başkan Perez’in Favorisi "Special One"
Real Madrid’de Jose Mourinho Sesleri: Başkan Perez’in Favorisi "Special One"
Fenerbahçe’de Yeni Dönem: Seçim Kararı Alındı, İsmail Kartal İddiası Gündeme Geldi
Fenerbahçe’de Yeni Dönem: Seçim Kararı Alındı, İsmail Kartal İddiası Gündeme Geldi
Lefkoşa’da Kamyonet ile Motosiklet Çarpıştı: Bir Kişi Yaralandı
Lefkoşa’da Kamyonet ile Motosiklet Çarpıştı: Bir Kişi Yaralandı
Scooter Kazasında Kritik Süreç: Zanlı Hakkında 8 Gün Ek Tutukluluk Kararı
Scooter Kazasında Kritik Süreç: Zanlı Hakkında 8 Gün Ek Tutukluluk Kararı
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Rum Liderliğine Tepki: "Kıbrıslı Türkler Yok Sayılarak Çözüm Mümkün mü?"
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Rum Liderliğine Tepki: "Kıbrıslı Türkler Yok Sayılarak Çözüm Mümkün mü?"

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Saim Bağrıaçık Seçim Çalışmalarına Start Verdi

Lefkoşa’da Kamyonet ile Motosiklet Çarpıştı: Bir Kişi Yaralandı

Scooter Kazasında Kritik Süreç: Zanlı Hakkında 8 Gün Ek Tutukluluk Kararı

Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Rum Liderliğine Tepki: "Kıbrıslı Türkler Yok Sayılarak Çözüm Mümkün mü?"

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle