Afganistan’ın İran sınırındaki Herat vilayetinde, İran’dan sınır dışı edilen göçmenleri taşıyan bir otobüs kaza yaptı ve alev aldı. Afgan yetkililer, kazada 71 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Herat vilayeti Kültür ve Enformasyon Müdürü Ahmedullah Muttaki, otobüsün bir motosiklet ve kargo aracıyla çarpıştığını bildirdi. TOLOnews’e konuşan yetkililer, çarpışmanın ardından otobüsün alev aldığını ve onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti. Kazada ölenlerin sayısına ilişkin resmi rakamlar henüz netleşmedi.
İran’da 2023’ten itibaren büyük çoğunluğu Afgan olan yasa dışı göçmenlerin sınır dışı işlemleri hız kazandı. İran İçişleri Bakanlığı Yabancı Uyruklular ve Mülteciler Dairesi Başkanı Nadir Yarahmedi, 21 Mart’tan itibaren 772 binden fazla Afgan göçmenin ülkeden çıkarıldığını duyurmuştu.
Yorum Yazın