Süt Üreticileri Birliği (SÜİB) Başkanı Mahmut Erden, 1 Ağustos 2025 tarihinden itibaren çiğ süt taban fiyatında ve teşviklerde artış yapıldığını açıkladı.
Erden’in verdiği bilgilere göre, hayvancılara verilen 1000 litreye kadar olan süt teşviği litre başına 2,80 TL’den 4,80 TL’ye yükseltildi. Bunun yanında, 1000 ile 5000 litre arasında süt üreten üreticiler için litre başına 2 TL’lik yeni bir teşvik uygulamaya konuldu.
İmalatçı açısından ise çiğ süt taban fiyatı %6 oranında artırılarak 20,50 TL’den 21,70 TL’ye çıkarıldı. Bu düzenlemeyle birlikte, üreticilere toplamda litre başına yaklaşık 3 TL’lik bir gelir artışı sağlanmış oldu.
SÜİB Başkanı Mahmut Erden, “Halkımızın alım gücünü korumak için bu fiyat artışlarını piyasaya en düşük düzeyde yansıtmayı hedefliyoruz” dedi.
Yorum Yazın