MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

ERDOĞAN' HAREKÂT HER AN BAŞLAYABİLİR

Ana SayfaTürki̇yeERDOĞAN' HAREKÂT HER AN BAŞLAYABİLİR
ERDOĞAN' HAREKÂT HER AN BAŞLAYABİLİR
15 Ocak, 2018, Pazartesi 18:39
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen zırhlı personel taşıyıcıları ve sinyal kesici askeri araçlar Hatay'a ulaştı. Türkiye'deki çeşitli birliklerden tırlar üzerinde gönderilen 24 zırhlı personel taşıyıcı ve sinyal kesici askeri araç Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi. Güvenlik önlemleri altında Suriye sınırındaki birliklere sevk edilen araçların, takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

Öte yandan, hudut birliklerinin Afrin sınırında, 24 saat zırhlı araçlarla sık sık devriye attığı ve kulelerden termal kameralarla sınır hattını izlediği öğrenilirken, sınıra yakın bazı noktalara beton bloklarla mevzi yapıldığı görüldü. Kırıkhan ilçesi karşısındaki terör örgütü PYD/PKK kontrolünde yer alan Afrin'e bağlı Nesreyieh bölgesi yakınlarındaki birkaç noktada yoğun dumanların yükseldiği görüldü.

ERDOĞAN: “HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM”

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini Allah'ın izniyle halledecektir. Hazırlıklarımız tamamlanmıştır, harekât her an başlayabilir. Ardından da sıra diğer bölgelere gelecektir" dedi.

Erdoğan, "Amerika, ülkemiz sınırları boyunca bir terör ordusunu kurduğunu ikrar etmiştir. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Sincan'da, Kazan Soda Elektrik Fabrikasının açılış törenindeki konuşmasında, "Bazıları Suriye'de kalkıp bize sınırda tehdit sallıyor. Oradan bize tehdit sallamak suretiyle Türkiye'yi kendi kabuğuna çekmek istiyor. Kusura bakmasınlar, PYD imiş, öbür tarafta YPG imiş öbür tarafta DEAŞ'mış, topunuz gelin, ne olursanız olun tepenize ineceğiz. Bunun başka çaresi yok.” dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Şu anda zaten obüslerle vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz. Kabuğumuza çekilip de sizin vurmanızı mı bekleyeceğiz? Biz bu terör örgütlerinin ortadan kalkması tavsiyesini kendilerine yaptık. 'DEAŞ denilen terör örgütünü bir başka terör örgütüyle yok etmeye çalışmanızı biz asla kabul etmiyoruz' dedik. Eğer biz stratejik, eğer model ortaksak bu işi bizimle yapmak durumundasınız. Ondan sonra dünyaya ‘biz teröre karşıyız’ yalanını söyleyemezsiniz. Zira bir terör örgütü bir başka terör örgütüyle yok edilemez. Böyle bir şey olamaz. Bizim dediğimiz noktaya da gelecekler. Biz kendi kararımızı verdik, veriyoruz, şu anda da operasyonlar zaten devam ediyor.”

“MÜTTEFİKİMİZ DEĞİMİZ BİR ÜLKE...”

"Müttefikimiz dediğimiz bir ülke tüm itirazlarımıza, tüm ikazlarımıza, tüm iyi niyetli telkinlerimize rağmen sınırlarımız boyunca bir terör ordusu kurmakta ısrar ediyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye sınırı boyunca kurulacak bir terör yapılanmasının Türkiye'den başka bir hedefi olamayacağına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Amerika'nın artık kelime oyunlarından vazgeçerek niyetini açıkça ifade etmesinden memnuniyet duyarız. Çünkü bizim için ağızdan çıkan söz önemlidir. Eğer bir ülkenin başındaki kişi, yetkilileri, sorumluları, bize terör örgütleriyle beraber mücadele edeceğimizi söylüyorsa, hassasiyetlerimizin gözetileceğini ifade ediyorsa bu bizim için anlamlı bir sözdür. Aksi ortaya çıkana kadar da biz bu söze değer verir, bağlı kalırız. Şimdi artık Amerika, ülkemiz sınırları boyunca bir terör ordusunu kurduğunu ikrar etmiştir. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır.

Ha nedir? Orada 30 bin kişilik bir terör örgütü kurmuş. Onlara şu an itibarıyla 4 bin 800 tır dolusu silah göndermiş. Ne gönderirsen gönder. O 30 bin kişilik kurduğun ordu, orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında da kusura bakma rezil rüsva olacaksın."

"BU ORDUNUN ADI KALLEŞLER ORDUSUDUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tüm müttefiklerine, dostlarına, "Teröristlerle aramızda durmayın, katil sürüleriyle aramıza girmeyin. Aksi takdirde ortaya çıkabilecek istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. Terör örgütünün üslerindeki bayraklarınızı kendiniz indirin ki o bayrakları biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerin üniformalarındaki işaretlerinizi söküp alın ki teröristlerle birlikte olanları da toprağa gömmek mecburiyetinde biz kalmayalım." dediğini ve diyeceğini belirtti.

Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini "Allah'ın izniyle" halledeceğini, hazırlıkların tamamlandığını ve harekâtın her an başlayabileceğini vurguladı.

Ardından da sıranın diğer bölgelere geleceğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle dedi:

"Sınırlarımız boyunca değil 30 bin, tek bir terörist dahi bırakmayana kadar bu operasyonlar sürecektir. Amerikalıların sırtını sıvazladıkları teröristleri tanımadıkları anlaşılıyor. Kendilerine söyledim, 'Bak yanlış yapıyorsunuz, bu adamların biz cinsini cibilliyetini iyi biliriz. Eğer biz stratejik ortağınız isek bize güvenin. Eğer Münbiç'e, Rakka'ya ordu gönderilecekse biz bir tugay da göndeririz iki tugay da göndeririz. Siz bizimle hareket edin, yanlış yapıyorsunuz.' 'Bizim generallerimiz bize böyle söyledi' dediler. Ben de kendilerine dedim ki, 'Sizin generalleriniz yanlış anlatıyor, benim generallerim doğru anlatıyor. Burada yanlış yapıyorsunuz, yanlış yola gidiyorsunuz, bizi anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacaktır.' Ve nitekim öyle oldu. Biz onları çok iyi tanıyoruz. Biz bunların nasıl kalleş, nasıl ikiyüzlü olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu ordunun adı kalleşler ordusudur, bu böyle bilinsin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki gün sonra başları dara düştüğünde oradaki Amerikan askerlerine ilk silah doğrultacakların "bu 30 bin kişilik teröristler" olacağına işaret etti.

Erdoğan, "Ama o zaman iş işten geçmiş olacak. İşlerine gelmediğinde onları şantaj malzemesi olarak kullanmaya başlayacak olan da yine bu teröristlerdir. Çünkü bunların karakteri böyledir. Bunlar kendi yaşadıkları coğrafyadaki insanlara acımayan, varlıklarını kan dökücülüklerine borçlu olan gözü dönmüş bir katiller güruhundan ibarettir. Eğer Amerika bu vahşi canilerle kendisine bir gelecek kurmak istiyorsa ne diyelim? Keyfi bilir. Ama biz buna izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin milli bekasını tehdit edecek bir oluşuma asla müsaade etmeyeceğine vurgu yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Nasıl Fırat Kalkanı Harekâtı’nda oyunu bozmuşsak diğer bölgelerde de ülkemize kurulan tezgâhı darmadağın edeceğiz. Allah büyük. Gün doğmadan neler doğar? Hep birlikte bakıp göreceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" diyerek sözlerini tamamladı.

hakikat gazetesikıbrıskıbrıs haber siteleritaktürk ajansıkıbrıs devlethaber ajansıkktchaberhaber kktckıbrıs haberlerikıbrıs gazetesikıbrıs postası havadishavadis gazetesiyenidüzenhaberkıbrıskıbrıs habernehaberkibriskktc üniversitelerkibrishabersitesikibrishaberokukibrishakikatmagazin haberlerikktc siyaseti
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Bilişim Adası Yolunda Dev Adım: "Genç Beyinler Yeni Fikirler" KKTC’de İlk Kez Düzenlendi
Bilişim Adası Yolunda Dev Adım: "Genç Beyinler Yeni Fikirler" KKTC’de İlk Kez Düzenlendi
Gazze’de Sağlık Hizmetleri Durma Noktasında: Laboratuvar Malzemelerinin %86’sı Tükendi!
Gazze’de Sağlık Hizmetleri Durma Noktasında: Laboratuvar Malzemelerinin %86’sı Tükendi!
Petrol Piyasasında Sert Fren: Brent Petrol 100 Doların Altına İndi!
Petrol Piyasasında Sert Fren: Brent Petrol 100 Doların Altına İndi!
Avrupa’da Havacılık Alarmı: Brüksel Havayolları’nın Sadece 6 Haftalık Yakıtı Kaldı!
Avrupa’da Havacılık Alarmı: Brüksel Havayolları’nın Sadece 6 Haftalık Yakıtı Kaldı!
Ederson’un Suudi Arabistan Hayaline "Maaş" Engeli: Al-Hilal ve Al-Nassr’dan İndirim Talebi
Ederson’un Suudi Arabistan Hayaline "Maaş" Engeli: Al-Hilal ve Al-Nassr’dan İndirim Talebi
Amedspor’un Süper Lig Sevinci Yarım Kaldı: Toplam 3 Maddeden PFDK’ya Sevk!
Amedspor’un Süper Lig Sevinci Yarım Kaldı: Toplam 3 Maddeden PFDK’ya Sevk!
Acun Ilıcalı’dan Premier Lig Primi: "Şampiyonluk Gelirse Rota Las Vegas!"
Acun Ilıcalı’dan Premier Lig Primi: "Şampiyonluk Gelirse Rota Las Vegas!"
Aziz Yıldırım’ın Teknik Direktör Planı Sızdı: Takımı "Efsane"ye Emanet Edecek!
Aziz Yıldırım’ın Teknik Direktör Planı Sızdı: Takımı "Efsane"ye Emanet Edecek!
Er Meydanında Dev Rakibe Karşı Dev Mücadele: Havran’da "Davut ile Calut" Esintisi
Er Meydanında Dev Rakibe Karşı Dev Mücadele: Havran’da "Davut ile Calut" Esintisi
Fenerbahçe’de Ali Koç Kararını Verdi: Başkanlığa Aday Olmayacak
Fenerbahçe’de Ali Koç Kararını Verdi: Başkanlığa Aday Olmayacak
Aziz Yıldırım’ın "A Takımı" Belli Oluyor: İşte Listedeki İlk 5 İsim
Aziz Yıldırım’ın "A Takımı" Belli Oluyor: İşte Listedeki İlk 5 İsim
Mertens Geri Dönüyor: Galatasaray’ın Efsane İsmi Antalyaspor Maçı İçin İstanbul’a Geliyor
Mertens Geri Dönüyor: Galatasaray’ın Efsane İsmi Antalyaspor Maçı İçin İstanbul’a Geliyor
Bahar Sıcakları Geri Dönüyor: Yağışlı Hava Yerini Güneşli ve Sıcak Günlere Bırakıyor
Bahar Sıcakları Geri Dönüyor: Yağışlı Hava Yerini Güneşli ve Sıcak Günlere Bırakıyor
İskele-Çayırova Anayolunda Geniş Kapsamlı Çalışma: 31 Mayıs’a Kadar Sürecek
İskele-Çayırova Anayolunda Geniş Kapsamlı Çalışma: 31 Mayıs’a Kadar Sürecek
KKTC Siyasetinde İstifa Depremi: İzlem Gürçağ Altuğra UBP’den Ayrıldı, Halkın Partisi’ne Katılıyor
KKTC Siyasetinde İstifa Depremi: İzlem Gürçağ Altuğra UBP’den Ayrıldı, Halkın Partisi’ne Katılıyor
Sürücülerin Dikkatine: Mehmetçik "Ay Yıldız Yolu" İki Gün Trafiğe Kapatılacak
Sürücülerin Dikkatine: Mehmetçik "Ay Yıldız Yolu" İki Gün Trafiğe Kapatılacak
Kamu Sağlığında Teknoloji Devrimi: Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda İlk Robotik Cerrahi Başarıyla Uygulandı
Kamu Sağlığında Teknoloji Devrimi: Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda İlk Robotik Cerrahi Başarıyla Uygulandı
Piyasalarda Son Durum: Sterlin 60 TL Eşiğini Aşarak 61.75 TL Seviyesine Yükseldi
Piyasalarda Son Durum: Sterlin 60 TL Eşiğini Aşarak 61.75 TL Seviyesine Yükseldi
Bakan Hasipoğlu’ndan Ekor Çalışanlarına Destek: İşverene Her İşçi İçin Bir Asgari Ücret Ceza
Bakan Hasipoğlu’ndan Ekor Çalışanlarına Destek: İşverene Her İşçi İçin Bir Asgari Ücret Ceza
Cihangir’de Yarın Elektrik Kesintisi Yapılacak: İşte Kesintiden Etkilenecek Bölgeler
Cihangir’de Yarın Elektrik Kesintisi Yapılacak: İşte Kesintiden Etkilenecek Bölgeler

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
TÜRKİYE

Erzurum’da Aynı Yolda İkinci Zincirleme Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı

Türkiye Demir Yolu Tecrübesini Asya ve Afrika’ya Taşıyor

Karadenizli Balıkçıların Yeni Rotası İğneada: Hamsi Bolluğu Yüzleri Güldürdü

Yüzyılın Konut Projesi’nde 11 İlde Daha Kura Heyecanı

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle