Görüşmede konuşan CTP Genel Başkan Tufan Erhürman, Lefke’nin geleceğinin turizm, eğitim ve tarım üzerinde şekillenmesini öngördüklerini, bu yaklaşıma uygun düşmeyen, plansız, programsız her türlü yatırıma karşı çıkacakları gibi, bu yaklaşım ve onun etrafında şekillenecek bir plan doğrultusunda yapılacak her türlü yatırımı da destekleyeceklerini belirtti.
Lefke ve yöresi sivil toplum örgütlerinin endişelerinde de, tepkilerinde de son derece haklı olduklarını belirten Erhürman, “Lefke halkı da, sivil toplum örgütleri de, artık cittaslow statüsünü kazanmış olan Lefke’nin geleceğini doğru biçimde planlamak konusunda aktif görev üstlendi. Lefke’nin geleceği Lefkelilere göre de, bize göre de, turizm, eğitim ve tarım üzerine kurulmalı ve tüm planlar ve uygulamalar böyle bir anlayışla yapılmalıdır.
Erhürman “Ekonomisi turizm, eğitim ve tarım üzerine kurulan bir ilçede bunların tümü açısından zarar doğuracak kirli yatırımlara kesinlikle yer yoktur. Buna ne biz izin veririz, ne de Lefkeliler izin verir. Lefkeliler bu anlamda yurttaşlık ve hemşerilik bilinci açısından önemli bir örnek ortaya koyuyorlar ve kendilerine bu konuda desteğimiz tamdır.”şeklinde konuştu.
Lefke ve yöresi sivil toplum örgütleri adına konuşma yapan Teoman Oktay da, Gemikonağı koyundaki bölgenin peşkeş çekilmesine kesinlikle izinleri olmadığını kaydetti.




























Yorum Yazın