MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

Göreve gelen hükümet sosyal ve ekonomik kalkınmayı gündemden düşürdü

Ana SayfaGündemGöreve gelen hükümet sosyal ve ekonomik kalkınmayı gündemden düşürdü
Göreve gelen hükümet sosyal ve ekonomik kalkınmayı gündemden düşürdü

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlama iddiasıyla göreve gelen hükümetin Maraş ve Kıbrıs sorunu gibi konularla sosyal ve ekonomik kalkınmayı gündemden düşürdüğünü söyledi.

25 Eylül, 2019, Çarşamba 19:29
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı   Tufan Erhürman, sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlama iddiasıyla göreve gelen hükümetin Maraş ve Kıbrıs sorunu gibi konularla sosyal ve ekonomik kalkınmayı gündemden düşürdüğünü söyledi.

Erhürman, “Bu konuları gündeme taşımak ve çalışmaların hız kazanmasını sağlamak için CTP olarak bize büyük görev düşmektedir. Bu ülkede kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomik model yaratmak mümkündür ve bunu sektör temsilcileriyle, sivil toplum örgütlerimizle, halkımızla birlikte gerçekleştirmek temel hedefimizdir” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) 6 Ekim’de gerçekleştireceği 27’nci Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne aday olan üyelerin tanıtım etkinlikleri devam ediyor.

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, dün akşam İskele Belediye Gazinosu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Parti Meclisi üyeliğine aday 126 kişi tanıtıldı.

Erhürman, burada bir konuşma yaparak yol haritalarını “masada bulunan federasyon formülü temelinde bir an önce kapsamlı çözüme ulaşmak için çalışmak”, “ülkeyi adım adım çözüme yaklaştıracak güven yaratıcı önlemleri hayata geçirmek” ve “kendi ayakları üzerinde duran ekonomik model yaratmak” olarak aktardı.

 Tufan Erhürman, kurultayın önemli bir dönüm noktasında gerçekleştirildiğini kaydederek, CTP’nin federal çözümü ve Kıbrıslı Türklerin kendi ayakları üzerinde durmasını savunan bir parti olduğunu, nerede doğmuş olursa olsun, hangi inanca ya da etnik kökene sahip olursa olsun her bir yurttaşın refahı için çalıştığını belirtti.

Yeni parti meclisinin çok önemli görevleri sırtlanacağını ifade eden Erhürman, ortak yol haritasının uygulanması için hep birlikte çok çalışacaklarını söyledi.

TURİZM VE YÜKSEKÖĞRETİM

Kıbrıs Türk halkının sosyal ve ekonomik konularda çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Genel Başkan   Tufan Erhürman, CTP’nin vizyonunun bu ülkede kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomik model yaratmak olduğunu ve bunun gerçekçi bir hedef olduğunu ifade etti.

Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü:

“İmzalanan ekonomik protokolde söz konusu rakam 750 milyon TL. Bunun 547 milyonu savunma ödenekleri ile ilgili. Yani 2019 yılı için Türkiye’den altyapı yatırımları ve reel sektör amaçları bakımından aktarılacak dış kaynak 205 milyon TL civarı bir rakam. KKTC’nin yıllık turizm geliri 960 milyon dolar, yükseköğretimden de çok ciddi bir gelir elde ediyoruz. Türkiye’den aktarılan hibe ve krediler bizim için çok önemli. Ama yalnızca turizm ve yükseköğretimden elde edilen gelirler gösteriyor ki bu alanlarda planlı bir biçimde çalıştığımız takdirde en az aktarılan dış kaynak kadar gelir artırmamız hiç de hayal değil. Turizmde teşvik politikamızı sektör temsilcileri ile birlikte gözden geçirmemiz, yine sektör temsilcileri ile birlikte yeni bir tanıtım, reklam ve pazarlama politikası üretmemiz halinde turizmden elde edeceğimiz gelirin artacağı çok açık. Yükseköğretimde de kaliteyi teşvik eden, nicelikten ziyade niteliğe yönelen bir politikaya ihtiyacımız var. Bunu yapmamız yükseköğretimde sürdürülebilirliği sağlamak açısından yaşamsal önemde.”

“BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜN ÜÇÜNCÜ BİR SEKTÖR OLMASI İÇİN ÇALIŞMALARIN HIZLA TAMAMLANMASI GEREK”

Genel Başkan Erhürman, 4’lü koalisyon döneminde atılan adımlardan da örnekler verdiği konuşmasında, ekonomiyi büyütmek, gelir dağılımında adaleti sağlamak için turizm ve yükseköğretim dışında da yapılabilecek çok şey olduğunu belirtti.

  Tufan Erhürman, 4’lü koalisyon döneminde yeni bir sektör olarak bilişim sektörünün devreye girmesi için yasal altyapıyı hazırladıklarını, bilişim sektörünün turizm ve yükseköğretim yanında üçüncü bir sektör olarak oluşması için çalışmaların hızla tamamlanması gerektiğini söyledi.

Erhürman, yine dörtlü koalisyon döneminde turizm sektörü ile üretici sektörlerin buluşturulduğunu, bu buluşmalarda, uygun fiyata, kaliteli ve arzı güvence altına alan yöntemlerle üretilen ürünlerin turizm sektörü tarafından tüketilebileceğinin görüldüğünü ve üretimin bu durum dikkate alınarak planlanması ve teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkede başta turizm olmak üzere özel sektörün genelinde çok sayıda yabancı işçi çalıştığını, buna mukabil işsizlik rakamlarının da düşük olmadığını belirten Erhürman, turizm, sanayi ve esnaf zanaatkar örgütleriyle birlikte yapılacak bir eğitim planlaması ile yıllar içerisinde yurttaşların bu sektörlerde çalışmasını sağlayacak politikaların hayata geçirilebileceğini kaydetti.

Bunun da bir yandan ülkede işsizlik oranlarını aşağıya çekerken, diğer yandan da ülkeden başka ülkelere gelir aktarımının önünü keseceğini belirten Erhürman, bunun ayrıca plansız nüfus artışı dolayısıyla başta sağlıkta ve eğitimde olmak üzere yaşanan sorunların giderilmesi açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Kayıt dışılıkla mücadele açısından e-devlet çerçevesinde yürütülen çalışmaların önemine de değinen Erhürman, kayıpların asgariye indirilmesi durumunda vergi rakamlarını yükselterek değil, düşürerek dahi maliyenin gelirlerinde artış sağlanabileceğinin de açık olduğunu söyledi.

“SİYASET, DIŞ KAYNAĞI ÜLKEYE KİM DAHA KOLAY GETİREBİLİR DEĞİL, KİM, HANGİ PROJELERLE AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN BİR EKONOMİ YARATABİLİR SORUSU ÜZERİNDEN ŞEKİLLENMELİ”

Erhürman şöyle devam etti:

“Ne yapılması gerektiği bellidir. Önemli olan bu konuyu ciddi bir gündem yapmak, ülke siyasetini dış kaynağı ülkeye kim daha kolay getirebilir sorusu üzerinden değil, kim, hangi projelerle kendi ayakları üzerinde duran bir ekonominin yaratılmasını sağlayabilir sorusu üzerinden şekillendirebilmektir. Bunun yapılması halinde, rakamların bize kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomik yapının yaratılması ve Türkiye’den gelecek dış kaynakları yalnızca yatırımlara harcayarak ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasını sağlanmasının mümkün olduğunu gösteriyor.”

“SOSYAL VE EKONOMİK KALKINMA GÜNDEMDE DEĞİL”

Ekonomide şu an ciddi bir daralmanın gözlemlendiğini söyleyen Erhürman, hükümetin sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlama iddiasıyla göreve geldiğini ancak göreve geldiği günden bugüne Maraş gibi, Kıbrıs sorunu gibi konuları gündemde tutmak suretiyle sosyal ve ekonomik kalkınmayı adeta gündemden düşürdüğünü söyledi.

Erhürman sözlerini şöyle tamamladı:

“Sosyal ve ekonomik kalkınma gündemde dahi değil. Ülkenin ihtiyaç duyduğu, yıllardır konuşulan reformlar konusunda haber yok. Bu konuları gündeme taşımak ve çalışmaların hız kazanmasını sağlamak için CTP olarak bize büyük görev düşmektedir. Bu ülkede kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomik model yaratmak mümkündür ve bunu sektör temsilcileriyle, sivil toplum örgütlerimizle, halkımızla birlikte gerçekleştirmek temel hedefimizdir”

ErhürmanCTP Genel BaşkanıTufan ErhürmanCTPİskele Belediye Gazinosusivil toplum
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Beyaz Saray’da Kraliyet Zirvesi: Trump ve Kral III. Charles Arasında "Özel Bağ" Vurgusu
Beyaz Saray’da Kraliyet Zirvesi: Trump ve Kral III. Charles Arasında "Özel Bağ" Vurgusu
Nijerya’da Köye Silahlı Baskın: 11 Can Kaybı
Nijerya’da Köye Silahlı Baskın: 11 Can Kaybı
Almanya Başbakanı Merz’den Sert Eleştiri: "İran, ABD’yi Müzakere Masasında Aşağılıyor"
Almanya Başbakanı Merz’den Sert Eleştiri: "İran, ABD’yi Müzakere Masasında Aşağılıyor"
Ateşkes İhlali: İsrail Ordusu Lübnan’ın Güneyine Hava ve Kara Operasyonu Düzenledi
Ateşkes İhlali: İsrail Ordusu Lübnan’ın Güneyine Hava ve Kara Operasyonu Düzenledi
Küresel Piyasalarda Jeopolitik Düğüm: Borsalar Bilanço ve Savaş Kıskacında Karışık Seyrediyor
Küresel Piyasalarda Jeopolitik Düğüm: Borsalar Bilanço ve Savaş Kıskacında Karışık Seyrediyor
Avro Bölgesi'nde Enflasyon Alarmı: Orta Doğu'daki Savaş Beklentileri Yukarı Çekti
Avro Bölgesi'nde Enflasyon Alarmı: Orta Doğu'daki Savaş Beklentileri Yukarı Çekti
Petrol Fiyatlarında Hürmüz Çıkmazı: Brent Petrolün Varili 105 Doları Aştı
Petrol Fiyatlarında Hürmüz Çıkmazı: Brent Petrolün Varili 105 Doları Aştı
Birleşik Arap Emirlikleri’nden Radikal Karar: OPEC ve OPEC+ Üyeliğinden Ayrılıyor
Birleşik Arap Emirlikleri’nden Radikal Karar: OPEC ve OPEC+ Üyeliğinden Ayrılıyor
Endonezya’daki Tren Kazasında Bilanço Ağırlaşıyor: Can Kaybı 14’e Yükseldi
Endonezya’daki Tren Kazasında Bilanço Ağırlaşıyor: Can Kaybı 14’e Yükseldi
Eski Mossad Direktörü Pardo’dan Batı Şeria Eleştirisi: "Yahudi Olmaktan Utanıyorum"
Eski Mossad Direktörü Pardo’dan Batı Şeria Eleştirisi: "Yahudi Olmaktan Utanıyorum"
Galatasaray Şampiyonluk İçin Gün Sayıyor: Samsunspor Galibiyeti 26. Kupayı Getirecek
Galatasaray Şampiyonluk İçin Gün Sayıyor: Samsunspor Galibiyeti 26. Kupayı Getirecek
Fenerbahçe'de Tedesco Dönemi Resmen Kapandı: İşte Ayrılığın Mali Portresi
Fenerbahçe'de Tedesco Dönemi Resmen Kapandı: İşte Ayrılığın Mali Portresi
Tedesco’dan Ayrılık Sonrası İlk Açıklama: "Daha Yeni Sözleşme Konuşuyorduk"
Tedesco’dan Ayrılık Sonrası İlk Açıklama: "Daha Yeni Sözleşme Konuşuyorduk"
Real Madrid’de Jose Mourinho Sesleri: Başkan Perez’in Favorisi "Special One"
Real Madrid’de Jose Mourinho Sesleri: Başkan Perez’in Favorisi "Special One"
Fenerbahçe’de Yeni Dönem: Seçim Kararı Alındı, İsmail Kartal İddiası Gündeme Geldi
Fenerbahçe’de Yeni Dönem: Seçim Kararı Alındı, İsmail Kartal İddiası Gündeme Geldi
Lefkoşa’da Kamyonet ile Motosiklet Çarpıştı: Bir Kişi Yaralandı
Lefkoşa’da Kamyonet ile Motosiklet Çarpıştı: Bir Kişi Yaralandı
Scooter Kazasında Kritik Süreç: Zanlı Hakkında 8 Gün Ek Tutukluluk Kararı
Scooter Kazasında Kritik Süreç: Zanlı Hakkında 8 Gün Ek Tutukluluk Kararı
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Rum Liderliğine Tepki: "Kıbrıslı Türkler Yok Sayılarak Çözüm Mümkün mü?"
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Rum Liderliğine Tepki: "Kıbrıslı Türkler Yok Sayılarak Çözüm Mümkün mü?"
Gazimağusa’da Silahlı Kavga: 14 Kişi Tutuklandı, 1 Kişi Aranıyor
Gazimağusa’da Silahlı Kavga: 14 Kişi Tutuklandı, 1 Kişi Aranıyor
Meteoroloji’den Yeni Hafta Raporu: Yer Yer Sağanak Yağış ve Fırtınamsı Rüzgar Bekleniyor
Meteoroloji’den Yeni Hafta Raporu: Yer Yer Sağanak Yağış ve Fırtınamsı Rüzgar Bekleniyor

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Lefkoşa’da Kamyonet ile Motosiklet Çarpıştı: Bir Kişi Yaralandı

Scooter Kazasında Kritik Süreç: Zanlı Hakkında 8 Gün Ek Tutukluluk Kararı

Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Rum Liderliğine Tepki: "Kıbrıslı Türkler Yok Sayılarak Çözüm Mümkün mü?"

Gazimağusa’da Silahlı Kavga: 14 Kişi Tutuklandı, 1 Kişi Aranıyor

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle