MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

“İcraat hükümeti olacak”

Ana SayfaSi̇yaset“İcraat hükümeti olacak”
“İcraat hükümeti olacak”
31 Ocak, 2018, Çarşamba 11:30
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Demokrat Parti’nin ardından önceki akşam, Cumhuriyetçi Türk Partisi ve Halkın Partisi parti meclisleri de 4’lü koalisyona oybirliği ile onay verdi.

Toplumcu Demokrasi Partisi ise 4’lü koalisyon konusunda kararlarının net olduğunu belirterek yeni bir karar almaya ihtiyaç olmadığı yönünde açıklamada bulundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Demokrat Parti (DP), Halkın Partisi (HP)  ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekilleri partilerinin 4’lü koalisyona girmelerini değerlendirdi.

4 partinin milletvekilleri, genel anlamda halkın beklentilerini karşılayacak ve halkın sorunlarının çözümü çerçevesinde icraatlar yapacak bir hükümet modeli oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

“Halkın beklentilerinin karşılanacağı bir hükümet olacak”

HP Genel Sekreteri, Lefkoşa Milletvekili Tolga Atakan, 4 partinin Ulusal Birlik Partisi’ni dışarıda bırakmak amacı ve düşüncesi ile değil, ülkede işler bir yapıyı harekete geçirmek için yola çıktığını kaydetti.

Atakan, “Yapanın yanına kar kalmadığını göstermek için bir araya geldik. Halkın genel anlamdaki beklentilerini karşılayacak ve halkın sorunlarının çözümü çerçevesinde icraatlar yapılacak” dedi.

DP Mağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, tüm görüşlerin birleştiği bir hükümet modelinin olacağını söyleyerek, icraatlarını devam ettireceklerini, yarım kalan projelerin hayata geçirilmesi için de çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

CTP Mağusa Milletvekili Erkut Şahali,  politik önceliklerin hükümet programının yazılması ile ortaya çıkacağını, henüz hükümet programı ortada yokken bu konuda bağlayıcı ifadelerden kaçınmak gerektiğini söyledi. Şahali, genel anlamda yurttaşın beklentilerini karşılayacak ve sorun çözecek bir hükümet modelinin oluşturulacağını ifade etti.

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, “Siyasete karşı yok olan güvenin yeniden sağlanması, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde toplumun yönetilmesi, hesap sorulacak noktalarda hesabın sorulması ve gereğinin yapılması, beklentilerin karşılanması adına bu 4’lü koalisyonun ülke siyasetinde bir dönüm noktası olcağına inanmaktayım” dedi.

Ataoğlu: İcraatlarımız devam edecek

Demokrat Parti (DP) Mağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, Parti Meclisi’nin en yüce değer olduğunu söyleyerek, parti meclisinin almış olduğu karara saygı duyduklarını ifade etti.

“Umarım 4 farklı partinin ve farklı görüşün birleşeceği bir hükümet oluşumu olur” diyen Ataoğlu, “Ulusal Birlik Partisi’nin dışarıda kalıp kalması ile ilgili yorum yapacak olan kişi ben değilim. Bizi bağlayan ve hassasiyetimiz milletin hükümetsiz kalmaması ile ilgiliydi” dedi.

Ataoğlu, icraatlarını devam ettireceklerini, yarım kalan projelerin hayata geçirilmesi için de çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Atakan: İşler bir yapıyı harekete geçirmek için yola çıktık

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri, Lefkoşa Milletvekili Tolga Atakan, 4’lü koalisyonun ilk icraatlarının ne olacağını konusunda şu aşamada yorum yapmanın doğru olmadığını belirtti.

Atakan, 4’lü koalisyonun Ulusal Birlik Partisi’ni dışarıda bırakma amacı ve düşüncesi ile kurulmadığını, bu noktada 4‘lü koalisyon arayışları UBP’ye karşı sivil bir darbedir’ söylemlerini gerçekçi bulmadığını, 4 partinin bu ülkede işler bir yapıyı harekete geçirmek için yola çıktığını söyledi.

Tolga Atakan, “Yapanın yanına kar kalmadığını göstermek ve buna benzer uygulamaları hayata geçirmek için bir araya geldik. Halkın genel anlamdaki beklentileri ve sorunların çözümü çerçevesinde icraatlar yapacağız” dedi.

Atakan, ayrıca “UBP 7 Ocak’ta yapılan erken genel seçimde yüzde 36’ya yakın bir oy almış olabilir ama halkın yüzde 65’i de UBP’yi desteklemedi. Ben oy oranlarını bu çerçevede okumak gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte iyi bir planlama ile beklentilerin karşılığını verecek bir hükümet modeli göreceğiz” diye konuştu.

Şahali: Yurttaşın beklentilerini karşılayacak hükümet modeli oluşturulacak

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Milletvekili Erkut Şahali, politik önceliklerin hükümet programının yazılması ile ortaya çıkacağını, bu aşamada bu hususta bağlayıcı ifadelerden kaçınmak gerektiğini söyledi.

Şahali, şunları söyledi: “Genel anlamda yurttaşın beklentilerini karşılayacak ve sorun çözecek bir hükümet modelinin oluşturulacağını ifade etti.

Şahali, “Bunlardan biri bütçedir. Bütçenin bir an önce geçirilmesi gerekir. Ayrıca 20 aylık dönemde ortaya çıkarılan hükümet icraatları başta olmak üzere kamu vicdanını rahatsız eden tüm yolsuzluk, usulsüzlük ve suiistimal iddiaları ile ilgili çok geniş çaplı bir idari soruşturmanın başlatılması hem yurttaşın güvenini pekiştirmek hem de hedefleri doğrultusunda inandırıcılığı açısından önemlidir. Ancak, hükümeti idari işlemlere ilişkin yapacakları incelemelerde elde edilen bulgular doğrultusunda polis, Başsavcılık ve Sayılştay’ın da hareketlenmesi ile işlemlerin yargı önüne taşınması imkanı yaratılmış olacak. Gerekmesi halinde bakanlar kurulu kararı ile özel yetkili soruşturma memuru atanması gündemimizde olacak, bu konuda 4 partinin mutabıkı söz konusudur. Öte yandan ekonomi ile ilgili atılacak adımlar da yurttaş refahının arttırılması ve ülkedeki ekonomik istikrarın sağlanması için önemlidir ve bu hususta acil adımların atılmasına ihtiyaç vardır.  Yurttaşın beklentisi bu konularda hükümetin çok tutarlı olmasıdır.”

Çeler: Demokratik bir hükümet yönetimi ülkeye getirilecek

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne Milletvekili Zeki Çeler, İyi niyet göstererek siyasete karşı yok olan güveni yeniden sağlamak, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde toplumun yönetilmesi, hesap sorulacak noktalarda hesabın sorulması ve gereğinin yapılması beklentilerin karşılanması adına bu 4’lü koalisyonun ülke siyasetinde bir dönüm noktası olduğuna inanç belirtti.

Çeler, “4 partinin de amacı, arzusu hem birlikte doğru ve beklentileri karşılayacak icraatlar yapacak hem de birbirini denetler pozisyonda çoğulcu demokrasinin bize verdiği bu fırsatı toplum yararına en iyi şekilde değerlendirmektir” dedi.

Ulusal Birlik Partisi’nin muhalefette olmasını ise bir demokrasi yarışı olduğunu söyleyen Çeler, “Bir parti seçimde en çok oyu almış olabilir ama diğer partiler bir araya gelebiliyor ve yürütmeyi birlikte bu koalisyon ile yapabileceklerine karar üretebiliyorlarsa bu da demokrasi demektir. UBP’ye de bugünden itibaren muhalefet görevi düşer. Muhalefet görevi de hükümetten daha önemli bir görevdir. Doğru muhalefet, denetleyici tavırlar ve yapıcı eleştiriler çözüm önerileri hükümet edenlerin ülkeyi yönetirken verdikleri kararları daha dikkatli almalarına yardımcı olur. Bugüne kadar hükümetler muhalefet edenlerin sözüne kulak asmadıkları için biz bu demokrasi anlayışlını ülkemizde göremedik fakat bu 4’lünün oluşumu sürecinde tanık olduğum ve arkadaşlardan edindiğim izlenim doğrultusunda ciddi anlamda artık demokratik bir hükümet yönetiminin ülkeye getirileceğine inanıyorum” diye konuştu.

 
hakikat gazetesikıbrıskıbrıs haber siteleritaktürk ajansıkıbrıs devlethaber ajansıkktchaberhaber kktckıbrıs haberlerikıbrıs gazetesikıbrıs postası havadishavadis gazetesiyenidüzenhaberkıbrıskıbrıs habernehaberkibriskktc üniversitelerkibrishabersitesikibrishaberokukibrishakikat
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Hürmüz Boğazı'nda Savaş Çanları: İran'dan "Boğazı Açma" Şartı ve ABD Üslerine Ağır Füze Saldırısı!
Hürmüz Boğazı'nda Savaş Çanları: İran'dan "Boğazı Açma" Şartı ve ABD Üslerine Ağır Füze Saldırısı!
ABD’de Şok Ölüm: Senatör Lindsey Graham’ın Ölüm Nedeni "Aort Yırtılması" Olarak Açıklandı!
ABD’de Şok Ölüm: Senatör Lindsey Graham’ın Ölüm Nedeni "Aort Yırtılması" Olarak Açıklandı!
Tel Aviv’den Tahran’a Gözdağı: İsrail Savunma Bakanı Katz, İran’a Tek Başına Saldırı İçin Orduya Talimat Verdi!
Tel Aviv’den Tahran’a Gözdağı: İsrail Savunma Bakanı Katz, İran’a Tek Başına Saldırı İçin Orduya Talimat Verdi!
Suriye’de Yeni Dönemin İlk Meclis Oturumu Yapıldı: Meclis Başkanlığına Türkiye'den Tanıdık İsim!
Suriye’de Yeni Dönemin İlk Meclis Oturumu Yapıldı: Meclis Başkanlığına Türkiye'den Tanıdık İsim!
Avrupa Birliği'nden Venedik Bienali’ne Rusya Ambargosu: 2 Milyon Avroluk Hibe İptal Edildi!
Avrupa Birliği'nden Venedik Bienali’ne Rusya Ambargosu: 2 Milyon Avroluk Hibe İptal Edildi!
Caracas’ta Yeni Güç Merkezi: 5 Yıldızlı Lüks Otel, ABD’nin İstihbarat ve Diplomasi Üssüne Dönüştü!
Caracas’ta Yeni Güç Merkezi: 5 Yıldızlı Lüks Otel, ABD’nin İstihbarat ve Diplomasi Üssüne Dönüştü!
Pasifik'te Doğal Afet Kabusu: Filipinler'i Vuran Bavi Tayfunu ve Muson Yağmurlarında 17 Can Kaybı!
Pasifik'te Doğal Afet Kabusu: Filipinler'i Vuran Bavi Tayfunu ve Muson Yağmurlarında 17 Can Kaybı!
Diplomasi Masasına Bombardıman Gölgesi: İsrail, Ateşkese Rağmen Lübnan’ın Güneyinde Evleri Havaya Uçuruyor!
Diplomasi Masasına Bombardıman Gölgesi: İsrail, Ateşkese Rağmen Lübnan’ın Güneyinde Evleri Havaya Uçuruyor!
Güneydoğu Asya'da Muson Kabusu: Bangladeş’teki Sel ve Heyelanlarda Can Kaybı 44'e Yükseldi!
Güneydoğu Asya'da Muson Kabusu: Bangladeş’teki Sel ve Heyelanlarda Can Kaybı 44'e Yükseldi!
Güneydoğu Asya'da Muson Kabusu: Bangladeş’teki Sel ve Heyelanlarda Can Kaybı 44'e Yükseldi!
Güneydoğu Asya'da Muson Kabusu: Bangladeş’teki Sel ve Heyelanlarda Can Kaybı 44'e Yükseldi!
Dış Politikada Yeni Dönem: New York Times'tan 'Fiili Sömürge Valisi' Marco Rubio İddiası!
Dış Politikada Yeni Dönem: New York Times'tan 'Fiili Sömürge Valisi' Marco Rubio İddiası!
Katar’da Tarihi Dönemin Sonu: Eski Emir Şeyh Hamad bin Halife Al Sani Hayatını Kaybetti!
Katar’da Tarihi Dönemin Sonu: Eski Emir Şeyh Hamad bin Halife Al Sani Hayatını Kaybetti!
Serbest Piyasada Döviz Kurları: Sterlin 63 TL Sınırını Aşarak İşlem Görüyor!
Serbest Piyasada Döviz Kurları: Sterlin 63 TL Sınırını Aşarak İşlem Görüyor!
GKK'dan Yedek Subay Aday Adaylarına Son Çağrı: Yoklama İşlemleri İçin Son Gün Bugün!
GKK'dan Yedek Subay Aday Adaylarına Son Çağrı: Yoklama İşlemleri İçin Son Gün Bugün!
Meteoroloji'den Kritik Sıcaklık Uyarısı: Termometreler 40 Dereceyi Görecek!
Meteoroloji'den Kritik Sıcaklık Uyarısı: Termometreler 40 Dereceyi Görecek!
Dünya Kupası'nda İpler Gerildi: Lionel Messi’den Portekizli Hakeme Sert Tepki!
Dünya Kupası'nda İpler Gerildi: Lionel Messi’den Portekizli Hakeme Sert Tepki!
Galatasaray Transferde Bombayı Patlatıyor: Lesley Ugochukwu İle Prensip Anlaşması Sağlandı!
Galatasaray Transferde Bombayı Patlatıyor: Lesley Ugochukwu İle Prensip Anlaşması Sağlandı!
Ülke Genelinde Dev Trafik Denetimi: 480 Sürücüye Ceza, 59 Araç Trafikten Men!
Ülke Genelinde Dev Trafik Denetimi: 480 Sürücüye Ceza, 59 Araç Trafikten Men!
Şanlı Erenköy Direnişi'nin 62. Yıl Dönümü: Anma Törenine Katılım İçin Son Başvuru 17 Temmuz!
Şanlı Erenköy Direnişi'nin 62. Yıl Dönümü: Anma Törenine Katılım İçin Son Başvuru 17 Temmuz!
Başbakan Üstel’den AP’nin Kıbrıs Kararına Sert Tepki: "Avrupa Parlamentosu Tarafsızlığını Tamamen Yitirdi"
Başbakan Üstel’den AP’nin Kıbrıs Kararına Sert Tepki: "Avrupa Parlamentosu Tarafsızlığını Tamamen Yitirdi"

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİYASET

Üstel: Fidan’ın iki devletli çözüm mesajı, Kıbrıs Türk halkının kararlı duruşunun yansıması

47 Yıllık Terör Belası Bitiyor: Erdoğan’dan Tarihi Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bahçeli’nin Vatan Sevgisini Sorgulamak Kimsenin Haddi Değil"

ABD Büyükelçisi Barrack’tan Türk İHA’larına Övgü: “Muhtemelen Dünyanın En İyileri”

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle