MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

Kıbrıslı Türklerin Güney'deki taşınmaz mallarını talep etmesi Rum Meclisi'nde

Ana SayfaGündemKıbrıslı Türklerin Güney'deki taşınmaz mallarını talep etmesi Rum Meclisi'nde
Kıbrıslı Türklerin Güney'deki taşınmaz mallarını talep etmesi Rum Meclisi'nde

Rum Meclisi Göçmenler Komitesi'nin, Kıbrıslı Türklerin, Güney Kıbrıs’ta bulunan taşınmaz mallarını ya iade ya da tazminat yoluyla talep etmek için açtıkları davalar konusunu, ele aldığı belirtildi.

19 Haziran, 2019, Çarşamba 13:30
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Rum basını, Göçmenler Komitesi’nde ayrıntılı bir şekilde ele alınan bu konuya geniş yer ayırdı.

Alithia gazetesi “Kıbrıslı Türk Talepleri 85’i Geçiyor” başlıklı haberinde, Hukuk Dairesi temsilcisi Elli Florencu’nun, Meclis Göçmenler Komitesi önünde yapmış olduğu açıklamalara dayanarak, Kıbrıslı Türk mallarının taleplerinin, gerek yerel davalar gerek tazminat gerekse taşınmazın derhal iade edilmesine ilişkin rakamın 85 olduğunu yazdı. 

Habere göre Florencu, 85 talebin bulunmasının bile başlı başlına sorunu ortaya koyduğunu belirtirken bunun, herkesin haklı olduğu anlamına gelmediğini ancak mahkemelerin bu 85 konuyu değerlendirmeye ve karar vermeye çağrılacağını söyledi. 

Florencu, mahkemelerin nasıl faaliyet göstereceğine ilişkin olarak belirli mahkeme kararlarının yayınlanmasıyla sonuna kadar varan davaların minimum olduğunu ifade etti. 

Florencu bugün geçerli olan yasanın,  devlet tarafından da yapıldığı gibi,  henüz bir mahkeme tarafından, uygulama ile ilgili herhangi bir sorun olduğuna karar verilmediğini ifade etti. 

Rum İçişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kipros Kiprianu ise komite önünde yaptığı açıklamada, 2010 yılından ve ondan sonra, Kıbrıs Türk Malları İdaresi tarafından çok az uzlaşmanın yapıldığını, KKTC’de Rum malı bulunduran Kıbrıslı Türklerin başvurularının ret edildiğini söyledi. 

Kiprianu, mirasçılar tarafından yapılan başvurularda ise küçük bir artışın olduğunu belirtirken endişeye gerek olmadığını ifade etti. 

İlgili yasanın mahkemelerde değerlendirildiğini ve bunun haklı ve gerekçeli olarak değerlendirildiğini ifade eden Kiprianu, evlerini inşa etmesi için kendilerine Kıbrıs Türk toprağı verilen göçmenlere yönelik tam bir güvencenin de bulunduğunu söyledi. 

“POLEMİDYA”(BİNATLI) İLE İLGİLİ DAVALAR 

Hukuk Dairesi Temsilcisi Florencu, “Polemidya’” daki (Binatlı), 51 göçmene ilişkin dava konusunda yaptığı açıklamada bu kişilere, kendi evlerini inşa etmeleri için devlet malı olarak Kıbrıs Türk arazisi verildiğini belirtti.

Bu davada, davalının Rum Yönetimi olduğunu belirten Florencu, davanın açıldığını ve bugünlerde savunmasının yapılmasının beklendiğini ifade etti. 

Florencu, 2017 yılına dair bir dava olduğunu, davanın 28 Haziran için belirlendiğini, bununla birlikte mahkeme tarafından Eylül ayına kadar zaman verilmesinin beklendiğini söyledi. 

“POLEMİDYA”(BİNATLI) MUHTARI 

Habere göre “Polemidya”(Binatlı) Muhtarı ise yaptığı açıklamada, “uçurumun kenarına gelindiği zaman çözümler aramaya çabaladıklarını” belirtti ve Polemidya bölgesinde  devlet tarafından kandırılan ve Kıbrıs Türk toprağına ev yaptıkları 52 durumun bulunmadığını ifade etti.

Polemidya Muhtarı, bu kişilerin ellerinde ayrıca kendilerine verilen toprağın devlet toprağı olduğunu yazan belgenin de bulunduğuna dikkati çekti. 

Polemidya Muhtarı açıklamasında ayrıca Rum göçmenlerin, kendilerini kandırdığı için  devlet aleyhine dava açmak zorunda kalması ihtimalinden de söz etti. 

“DROMOLOKSİA”(MORMENEKŞE) BELEDİYE BAŞKANI  

“Dromoloksia”(Mormenekşe) Belediye Başkanı ise yaptığı açıklamada, büyük bir endişenin hakim olduğunu 22 göçmen dışında, kendi evini inşa eden 5 bin kişinin daha bulunduğunu söyledi. 
Belediye Başkanı açıklamasında ayrıca endişelerini gidermek için devletten teyit talebinde de bulundu.

Rum İçişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kipros Kiprianu ise bunun üzerine yaptığı açıklamada, göçmenleri bilgilendirmek için hafta içerisinde bir toplantı düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti. 

BAF’A BAĞLI TİMİ BÖLGESİ 

Gazete Baf’a bağlı Timi bölgesinden de bahsedildiği toplantıda, 2012 yılında, 125 parselle ilgili 3 alım-satım  belgesinin sunulduğunu yazdı.

Gazete, bunlar içerisinde Baf Havalimanı’nın ve  Timi’deki yerleşim alanın bir bölümlerinin mirasçılarının da bulunduğunu belirtti. 

Habere göre, 1974 öncesinde üç parselini 1953’ten itibaren Ohio sakini olan Rauf Önder adına kayıtlı olduğu tespit edildi.

Gazete, geriye kalan parsellerle ilgili durumların ise sahiplerinin, KKTC’de birçok taşınmaza sahip olanlarla ilgili olduğunu yazdı.

KUKUMA 

Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı Skevi Kukuma ise yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Türklerin, taşınmaz mallarını talep etmesine ilişkin endişesini dile getirdi. 

Kukuma, Hukuk Dairesi yetkilisinin söz ettiği 85 duruma ilişkin olarak ise, bu sürecin sonunda Kıbrıslı Türk’ün, kendisine taşınmaz malının iade edilmesi gerektiği, ya da “Kıbrıs”ta daimi ikamet etmediği, KKTC’de Kıbrıs Rum malı bulundurmadığının ortaya çıkacağının da net olmadığı bir durum ile karşı karşıya olduklarını belirtti. 

DİSİ Milletvekili Unufrios Kulla ise yaptığı açıklamada, göçmenlere verilen taşınmazlar konusunda endişeye gerek olmadığını, İçişleri Bakanlığı’nın bir hafta içerisinde bu konudan etkilenenleri bilgilendireceğini söyledi. 

“NİKOS HR. ANASTASİADİS VE DEPE” AVUKATLIK BÜROSUNUN DAVALARA MÜDAHİL OLMASI  

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, Kıbrıslı Türklerin açmış olduğu bazı davaların “Nikos Anastasiadis ve DEPE Ortakları” avukatlık bürosu aracılığıyla açılmasının da Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nde yankılara neden olduğunu yazdı.

Habere göre bu konuda açıklama yapan Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı Skevi Kukuma, göçmenlerin, devlet yetkililerinin teyitlerine rağmen endişeli olduklarını çünkü Aşağı Polemidya’daki (Binatlı) 52 göçmen ailesine karşı olan davanın arkasında  “Nikos Anastasiadis ve DEPE Ortakları” avukatlık bürosu gibi büyük avukatlık bürolarının bulunduğunu ifade etti. 

AVUKATLIK BÜROSUNDAN AÇIKLAMA 

Habere göre “Nikos Anastasiadis ve DEPE” avukatlık bürosu konu hakkında yaptığı açıklamada, bahse konu olan davanın 14.12. 2017 tarihinde Limasol Kaza Mahkemesi’nde, Larnaka’da faaliyet gösteren “Dilinos & DEPE” tarafından  açıldığını belirtti. 

Davanın açılmasıyla birlikte geleneksel olarak davanın açıldığı bölgeye ilişkin olarak  Performans Bürosu’na atıfta bulunulduğunu belirten avukatlık bürosu, söz konusu davada “performans bürosu olarak avukatlık bürosu  Nikos Hr.Anastasiadis ve DEPE Ortaklarından” söz edildiğini ifade etti.

Avukatlık bürosu açıklamasında, “yukarıda da  görüldüğü üzere bu konunun saptırılmış olarak dile getirildiğini ve siyasi çıkar güden bu saptırılan olayların, kendileri tarafından (avukatlık bürosu) kayıtsız olarak bırakılacağını ve daha fazla yoruma tabi olmayacağını” belirtti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Bakan Şimşek Londra’da iklim finansmanı ve yatırımcı temaslarında bulunacak
Bakan Şimşek Londra’da iklim finansmanı ve yatırımcı temaslarında bulunacak
Türkiye ile Ermenistan arasında ulaşım bağlantılarında yeni süreç: kara ve demir yolu hatları yeniden açılıyor
Türkiye ile Ermenistan arasında ulaşım bağlantılarında yeni süreç: kara ve demir yolu hatları yeniden açılıyor
Bakan Bayraktar'dan enerji dönüşümü mesajı: Türkiye liderliğe ve yatırıma hazır
Bakan Bayraktar'dan enerji dönüşümü mesajı: Türkiye liderliğe ve yatırıma hazır
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki'den ASELSAN ziyareti! Savunma işbirliğinde yeni dönem mesajı
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki'den ASELSAN ziyareti! Savunma işbirliğinde yeni dönem mesajı
Borsa günü kayıpla kapattı! BIST 100 endeksi yüzde 1,29 geriledi
Borsa günü kayıpla kapattı! BIST 100 endeksi yüzde 1,29 geriledi
Hürmüz Boğazı'nda kritik adım! 11 bin denizci için tahliye operasyonu başlıyor
Hürmüz Boğazı'nda kritik adım! 11 bin denizci için tahliye operasyonu başlıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hürmüz Boğazı’ndaki Türk sahipli gemiler güvenli şekilde ilerliyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hürmüz Boğazı’ndaki Türk sahipli gemiler güvenli şekilde ilerliyor
Arda Turan’dan Transfer Hamlesi: Barcelona ve Chelsea’nin Takip Ettiği Ryan Roberto Shakhtar Donetsk’te
Arda Turan’dan Transfer Hamlesi: Barcelona ve Chelsea’nin Takip Ettiği Ryan Roberto Shakhtar Donetsk’te
Osimhen İçin Rekor Teklif: 125 Milyon Euro’luk Hamle Galatasaray Tarafından Yetersiz Bulundu
Osimhen İçin Rekor Teklif: 125 Milyon Euro’luk Hamle Galatasaray Tarafından Yetersiz Bulundu
Fırtına ve Yıldırım Maça Damga Vurdu: Fransa Irak’ı 3-0 Mağlup Etti, Karşılaşma 3 Saat 50 Dakika Sürdü
Fırtına ve Yıldırım Maça Damga Vurdu: Fransa Irak’ı 3-0 Mağlup Etti, Karşılaşma 3 Saat 50 Dakika Sürdü
Haaland Fırtınası Sürüyor: Norveç Senegal’i 3-2 Mağlup Ederek Son 32 Turu Biletini Aldı
Haaland Fırtınası Sürüyor: Norveç Senegal’i 3-2 Mağlup Ederek Son 32 Turu Biletini Aldı
Geriden Geldiler, İlk Galibiyet Geldi! Cezayir Ürdün’ü Devirdi, Turnuvada Bir Veda Daha
Geriden Geldiler, İlk Galibiyet Geldi! Cezayir Ürdün’ü Devirdi, Turnuvada Bir Veda Daha
Sergen Yalçın Ekranlara Sert Döndü! Montella’ya Çok Ağır Eleştiriler: “Hangi Başarıyla Geldi?”
Sergen Yalçın Ekranlara Sert Döndü! Montella’ya Çok Ağır Eleştiriler: “Hangi Başarıyla Geldi?”
Milli Takıma Siyahi Forvet Hamlesi! İngiltere’yi Sallayan Rhian Brewster İddiası
Milli Takıma Siyahi Forvet Hamlesi! İngiltere’yi Sallayan Rhian Brewster İddiası
Dünya Kupası’nda Son 32 Tablosu Netleşiyor! 7 Takım Tur Biletini Aldı, Sürpriz Veda
Dünya Kupası’nda Son 32 Tablosu Netleşiyor! 7 Takım Tur Biletini Aldı, Sürpriz Veda
Bomba Transfer İddiası! Okan Buruk, Fenerbahçe’nin Eski Yıldızını Galatasaray’a İstiyor
Bomba Transfer İddiası! Okan Buruk, Fenerbahçe’nin Eski Yıldızını Galatasaray’a İstiyor
Süper Lig’de 2026-2027 Sezonu Harcama Limitleri Açıklandı! Zirvede Galatasaray Yer Aldı
Süper Lig’de 2026-2027 Sezonu Harcama Limitleri Açıklandı! Zirvede Galatasaray Yer Aldı
Messi'nin Görüntüsü Stadyumu Ayağa Kaldırdı! Arjantinli Yıldıza Büyük Sevgi Gösterisi
Messi'nin Görüntüsü Stadyumu Ayağa Kaldırdı! Arjantinli Yıldıza Büyük Sevgi Gösterisi
Milli Futbolculardan Gündem Yaratan Villa Kararı! Bodrum Ödülüyle İlgili Yeni İddia
Milli Futbolculardan Gündem Yaratan Villa Kararı! Bodrum Ödülüyle İlgili Yeni İddia
WhatsApp’tan Yeni Özellik: Çevrimiçi Kişiler Artık Yeşil Noktayla Görünecek
WhatsApp’tan Yeni Özellik: Çevrimiçi Kişiler Artık Yeşil Noktayla Görünecek

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Sahte poliçe ve dolandırıcılık soruşturması: Şirketin direktörünün bilgileri de kullanıldı!

Arıklı: Seçim yasası değişsin, sonra ister 60 gün ister 6 ay sonra sandığa gidelim

Hasipoğlu: Asgari ücret masasını Temmuz’da toplantıya çağıracağım

Öztürkler: Toprağa, üretime, egemenliğe ve bölgenin değerlerine sahip çıkacağız

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle