Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası tarafından düzenlenen “Türkiye Eğitim Sistemi, Toplumsal Dönüşüm ve Sendikal Hareket” konulu panel sürüyor.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Merkez Binası’nda dün başlayan panel bugün de 10.00-16.00 saatleri arasında devam edecek.
Sendika’da bugün öğretmenlere yönelik, “Türkiye Eğitim Sistemi ve Toplumsal Dönüşüm Çabaları, Alternatif Eğitim Sistemi ve Öğretmenin Rolü” başlıklı sunum panel ve atölye gerçekleştirilecek.
Panel’in dünkü açılışında konuşan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem , toplumun çağdaş, demokratik yapısının “entegrasyon politikaları” nedeniyle tehdit ve saldırı altında olduğunu; “dayatmaların” ve “dönüştürme çabalarının” toplumu yok oluş noktasına getirdiğini savundu.
Eylem, “gericileştirme ve muhafazakarlaştırma politikaları uygulandığını” da söyledi.




























Yorum Yazın