Tiyatro ve sinema dünyasının duayen ismi Müjdat Gezen, bir yıl önce gazeteci Ayşenur Arslan’ın hazırlayıp sunduğu "Bizim Ev" adlı YouTube programındaki ifadeleri nedeniyle İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğüne çağrıldı. Sanatçı, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.
Soruşturma dosyasında, Gezen’in ifadelerinin "halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçlaması kapsamında değerlendirildiği belirtildi. Programda, Türkçenin kullanımı, toplumsal yapı, kadın-erkek ilişkileri ve günlük yaşam gibi konular konuşulurken, Gezen’in dile getirdiği bazı sözler yargı sürecinin konusu oldu.
Gezen’in programda söylediği sözler arasında, “Müslümanlarda ölen kişi annesinin ismiyle gömülür. Çünkü Anadolu’da bir söz vardır; anan kesin anandır ama baban belki babandır” ifadeleri yer aldı.
Emniyetteki ifadesinde Gezen, “Soruşturmaya konu olan sözlerim espri amacıyla söylenmiştir. İfadelerim halkı belli bir kesime karşı kışkırtıcı veya aşağılayıcı nitelik taşımamaktadır. Programda geçen sözler aslında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ‘cennet annelerin ayakları altındadır’ sözünün şaka yollu bir anlatımıdır. Bu ifade ülkemin kadınını yüceltmek amacı taşımaktadır. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.
Gezen, ifadesinin ardından avukatıyla birlikte emniyetten ayrıldı.
Yorum Yazın