MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

OYLAMA YAPILIYOR

Ana SayfaGündemOYLAMA YAPILIYOR
OYLAMA YAPILIYOR

CTP GENEL BAŞKANLIĞI İÇİN TALAT İLE ODUNCUOĞLU YARIŞIYORCumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) 25'inci kurultayı bugün olağanüstü toplandı.

14 Haziran, 2015, Pazar 15:04
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

CTP-BG'nin genel başkanı ile parti meclisi üyelerinin belirleneceği kurultayda bin 108 delege oy kullanacak. Genel başkanlık için Mehmet Ali Talat ve Yaşar Oduncuoğlu, 40 kişilik parti meclisi için ise 117 aday yarışacak.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda saat 11.30'da başlayan kurultayın açılışında CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk bir konuşma yaptı. Saygı duruşunun ardından divan oluşturuldu ve  Divan Başkanlığına Feridun Önsav, yardımcılığına Sibel Sorakın, Laden Yalman, Şadan Karşılı ve İsmail Kayapınar getirildi.

CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun kurultaya hitabından önce bir belgesel gösterildi. Yorgancıoğlu'nun konuşmasının ardından genel başkan adayları Talat ile Oduncuoğlu delegelere hitap etti.

Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi.

Genel başkanlık ve parti meclisi seçimlerinin sonuçlarının saat 19.00'dan sonra açıklanması bekleniyor.

ERK: "PARTİ İÇİ ÇELİŞKİ, TOPLUM VE HÜKÜMETE HİZMET VERMENİN ÖNÜNE GEÇTİ?

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, kurultayın açılış konuşmasında, partililere son kez CTP-BG Genel Sekreteri olarak hitap ettiğini belirterek, partinin ve hükümetin başarısı için kendisiyle birlikte çalışan herkese teşekkür etti.

Erk, oybirliği ile seçildiği görevinde büyük bir görev üstlendiğini ve bu sürede hep dürüst olmak için çaba harcadığını ifade ederek, parti içerisinde yaşanan sıkıntıların sır olmadığını, ancak partisinin başarısı için içteki statükoların yanında olmadan, görevini tarafsız yapmaya çalıştığını kaydetti.

Kıbrıs müzakerelerinde partinin üzerine düştüğünü yaptığını, barış için çalıştığını ancak bunu parti içinde de yapılması gerektiğini ifade eden Erk, parti içinde de barışı sağlayabilmek gerektiğini söyledi.

Parti içindeki "yaban çelişkilerin? CTP-BG'nin ülkeye, topluma ve hükümete hizmet vermesinin önüne geçtiğini ifade eden Erk, delegelere seslenerek, partisine sahip çıkmaya çağırdı, Kıbrıs'ta başka CTP olmadığını söyledi ve herkesi partisine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Erk: "Parti içindeki çelişkiler giderilmeli, barış içinde topluma hizmet edilmeli? dedi.

YORGANCIOĞLU: "KAVGALAR ZARARDAN BAŞKA BİRŞEY VERMEZ?

CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, ülkede barışı demokrasiyi ve insan haklarını savunan partisinde 4 yıldır başkanlık, 2 yıla yakındır da ülkede başbakanlık yaptığını belirterek, yanında olan herkese teşekkür etti.

Delegelere "dostlarım? diye hitap ederek, partinin yeni dönemini başlatacak delegelere başkanlığı ve başbakanlığı dönemindeki icraatları anlatan Yorgancıoğlu, bundan sonraki süreçte partisinin kendisine vereceği her türlü görevi sürdüreceğini söyledi.

Toplumun huzura, barışa, demokrasiye, refaha ve geleceğe taşınması için üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğini ifade eden Yoragcıoğlu, partililer olarak topluma hizmet için her zaman omuz omuza yürümeye devam edeceklerini vurguladı.

Yorgancıoğlu, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, kişisel hırsların bir kenara bırakılmasının şart olduğunu belirtti. Özkan Yorgancıoğlu, partide birlik olmamasının zorluklarıyla karşı karşıya kaldıklarını işaret etti ve bunun, yeni dönemde birliğe dönüşmesi temennisinde bulundu.

Hükümetin bir çok konuya el attığını, geçmişte üzerine gidilmeyen konuların üzerine gidildiğini ifade eden Yorgancıoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde 11 Şubat Ortak Metni varsa, bunun CTP'nin başarısı olduğunu söyledi. Yorgancıoğlu, "Poliste ölen bir kişi için dıştan hizmet alınarak araştırma yapıldı... Ekonomik istikrar başarıldı. Türkiye'den ek kaynak alınmadan bu başarıldı? dedi.

Yorgancıoğlu, hükümet olarak hiçbir kurumu satmadan bunu başardıklarını ve Meclis'i yasalarla beslediklerini kaydetti. 22 ayda 113 yasayı meclisten geçirdiklerini ifade eden Yorgancıoğlu, bunların 22 tanesinin sıfırdan yaratılan ve toplumsal dönüşümü sağlayan yasalar olduğunu belirtti.

İCRAATLAR

Kamu Görevlileri, Seçim ve Halk Oylaması, Siyasi Partiler Yasası ile Faiz Yasaları henüz bitirilmese de bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yorgancıoğlu, esnafa ve işe yeni girenlere yönelik düzenlemeler yaptıklarını; engellilere yönelik kalıcı tedbirler aldıklarını; birçok yatırım ve yasal düzenleme hayata geçirdiklerini söyledi. Yorgancıoğlu, Engelsiz Park projesini de hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Yangın helikopteri ihalesi, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kararlar ürettiklerini, kadın ve çocuk haklarını geliştirdiklerini kaydeden Yorgancıoğlu, 2 yıldan kısa bir süre içerisinde gençlere yönelik birçok çaba ortaya koyduklarını, meslek liseleri öğrencilerine ayrıcalık getirdiklerini ve uyuşturucuya karşı mücadele başlattıklarını vurguladı.

Hükümetin bunları yaptığını ve daha birçok işin beklediğini söyleyen Yorgancıoğlu, özel sektöre yönelik girişimlerin sürdüğünü ve istihdamın önünü açmak için çalıştıklarını ifade etti. Yorgancıoğlu, sağlık alanında da Onkoloji Merkezi'nin temelinin atıldığını, inşaatın sürdüğünü ve organ nakliyle ilgili yasal düzenlemenin yapıldığını söyledi.

Daha detaylı bir basın açıklaması yapacağını söyleyen Yorgancıoğlu, asgari ücreti geçen yıl iki kez tespit ettiklerini, İyi İdare Yasası ve benzeri bir çok uygulamayı yaşama geçirdiklerini ifade etti.

Ekonomik işbirliği protokolünün ülkeye getiri getirmesi için detaylı ve geniş toplantılar yaptıklarını belirten Yorgancıoğlu, bu protokolün kendileri tarafından hazırlanıp masaya oturulacağını vurguladı.

Hükümeti eleştirenlerin önce kendini sorgulamasını isteyen Yorgancıoğlu, hükümetleri döneminde her zaman tüm kesimlere eşit mesafede durduklarını ve eylemleri bir hak olarak gördüklerini kaydetti. Hiçbir özelleştirme altına imza atmadıklarını ifade eden Yorgancıoğlu, tüm halkın hükümeti olmak için ciddi bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Yorgancıoğlu, kavganın ve kişisel çıkarların ülkeye ve partiye zarardan başka bir şey vermeyeceğini, bunun son dönemdeki seçimlerde de görüldüğünü ifade ederek, yerel yönetimlerde büyük kentleri kaybetmeyi hak etmediklerini söyledi.

Seçimlerde yaşanan sıkıntıları, eleştirileri, çelişkileri ve kavgaları anlatan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de partinin yeterince sahiplenilmediğini de ifade ederek, hükümet çalışmalarının ve bürokratların davranışlarının da bunda etkili olduğunu anlattı.

"TOPARLANIP ADIM ATMAK LAZIM?

Yaşadığı tüm sıkıntıları tek tek anlatan ve bütün sorumluluğu üzerine aldığını söyleyen Yorgancıoğlu, partinin bir an önce toparlanıp, adım atmasının önemine işaret etti. Yortgancıoğlu, Kıbrıs sorununda sorumluluk üstlenilmesinin önemine vurgu yaptı.

Bu kurultayın, Kıbrıs sorunu ve Türkiye'deki gelişmelere bakıldığında da kritik bir dönemde yapıldığını ifade eden Yorgancıoğlu, partide yeni bir potansiyel yaratılmasının önemli olduğunu ve partiye sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Yorgancıoğlu, parti olarak halkı her zaman kucakladıklarını ve buna devam edeceklerini ifade ederek, partinin kişisel çıkarların ön planda tutulması durumunda bunun sadece "düşmanlarına? yarayacağını kaydetti.

Partide el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerine inanç belirten ve kendisinin bu yönde çalışmayı sürdüreceğini vurgulayan Yorgancıoğlu, tüm partililere teşekkür etti.

TALAT: "DAHA TEMİZ, DAHA ADİL BİR DÜZEN YARATMAK BOYNUMUZUN BORCU?

CTP-BG Genel Başkan adayı, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da konuşmasında, CTP'nin ülkenin en değerli partilerinden olduğunu ve toplumun CTP'ye ihtiyacı olduğunu belirtti. Talat, partinin son dönemlerde yaşadığı sıkıntılar, kırgınlıklar ve parti içindeki bölünmelerin kendisini üzdüğünü ve tekrar CTP Genel Başkanlığına aday olmaya zorladığını söyledi.

Talat, siyasi partilerin gönüllülük işi olduğunu, kimsenin zorla tutulmadığını, kimsenin de çıkarları için bir siyasi partiyi tutmaması gerektiğini belirterek, özveriyle siyasi partilere tutulması ve toplumsal kaygılarla hareket edilmesinin önemine işaret etti.

Kimsenin parti başkanı olarak doğmadığını vurgulayan Talat, siyasi partilerin topluma hizmet için bulunduğunu, kendine çekmek için işe adam almak için olmadığını kaydetti.

Parti disiplininin geriye gittiğini de ifade eden Talar, CTP'de bunun olamayacağını vurgulayarak, birlik ve bütünlüğün önemine vurgu yaptı. Talat, partide gençlere önem verilmesinin önemine de işaret ederek, partide donanımlı insanların yer alması ve toplumun geleceğini doğru bir zemin üzerine oturtmanın önemine dikkat çekti.

Talat, "Partide birlik sağlarken ve siyaset üretirken, yenilenmeyi gençleştirmeyle bütünleştirmeliyiz. Gençlere daha fazla görev, imkan ve sorumluluk vermeliyiz? dedi.

Kıbrıs sorununun çözümünün en önemli hedefleri olduğunu ifade eden Talat, CTP'nin Kıbrıs sorununu çözmekteki samimiyetinin ortada olduğunu, çözüm yolundaki her adımda imzasının bulunduğunu kaydetti.

Kıbrıs müzakerelerinde her zaman CTP'nin sürükleyici olduğunu işaret eden Talat, CTP'nin Kıbrıs politikalarının hem dünyada, hem de Türkiye'de benimsendiğini ifade etti. Talat, ülkenin Kıbrıs sorununun çözümünde ve ülkenin gelişiminde CTP'ye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Talat, hükümette olan CTP'nin Kıbrıs konusunda da her alanda çalışması gerektiğini ifade ederek, CTP'nin en önemli görevlerinden bir tanesinin de ülkede adaleti sağlamak olduğunu ve bunun istihdamdan yargıya, her alanda gerektiğini kaydetti.

Mehmet Ali Talat, ülkedeki "UBP zihniyetini? temizlemenin görevleri olduğunu ifade ederek, "UBP zihniyetini temizlemek, daha temiz, daha adil bir düzen yaratmak bizim boynumuzun borcudur? dedi. "UBP?den değil, zihniyetinden bahsettiğine işaret eden Talat, popülizmden de uzak durulması, "her türlü rüşvete? son verilmesi ve ülkeyi temiz bir ülke haline getirmenin görevleri olduğunu vurguladı.

Halkın siyasete güvensizliğine de değinen Talat, halkın bütününü kucaklayarak, güven vereceklerini söyledi. Talat, "En önemli görevlerimizden biri de halka ?CTP varsa, siyasete güvenebiliriz' dedirteceğiz? ifadesini kullandı. Talat, "Ülkemize her alanda sahip çıkacağız, çünkü bu bizim gelecek nesillere borcumuzdur. Kıbrıs Türk halkını özne haline getireceğiz, üretim odaklı bir ekonomik yapı temel hedefimiz olacak. Şeffaf hesap verebilir bir kamu boynumuzun borcudur? dedi.

Talat, partide herkesi birlik ve beraberliği sağlamak için hep birlikte harekete çağırdı.

ODUNCUOĞLU

Diğer genel başkan adayı Yaşar Oduncuoğlu da, 45 yıllık partili olduğunu ancak adaylığını açıkladıktan sonra tanınmadığını öğrendiğini belirterek, üzüntü duyduğunu söyledi.

"Ben Yaşar ustayım? ifadesini kullanan Oduncuoğlu, iş hayatında olduğu gibi partisinde de kalite aradığını, varsayımla iş yapmadığını ifade ederek, CTP'yi sağlam temeller üzerine kurduklarını ve CTP'nin büyük bir aile olduğunu kaydetti.

Son dönemlerde partide yaşanan "anormalliklerin? binalarını biraz çatlattığını ifade eden Oduncuoğlu, partide yaşanan sıkıntıların ve sorunların yine partililer tarafından yapıldığını ifade ederek, herkesi birlik olmaya ve partiyi ayağa kaldırmaya çağırdı.

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Bilişim Adası Yolunda Dev Adım: "Genç Beyinler Yeni Fikirler" KKTC’de İlk Kez Düzenlendi
Bilişim Adası Yolunda Dev Adım: "Genç Beyinler Yeni Fikirler" KKTC’de İlk Kez Düzenlendi
Gazze’de Sağlık Hizmetleri Durma Noktasında: Laboratuvar Malzemelerinin %86’sı Tükendi!
Gazze’de Sağlık Hizmetleri Durma Noktasında: Laboratuvar Malzemelerinin %86’sı Tükendi!
Petrol Piyasasında Sert Fren: Brent Petrol 100 Doların Altına İndi!
Petrol Piyasasında Sert Fren: Brent Petrol 100 Doların Altına İndi!
Avrupa’da Havacılık Alarmı: Brüksel Havayolları’nın Sadece 6 Haftalık Yakıtı Kaldı!
Avrupa’da Havacılık Alarmı: Brüksel Havayolları’nın Sadece 6 Haftalık Yakıtı Kaldı!
Ederson’un Suudi Arabistan Hayaline "Maaş" Engeli: Al-Hilal ve Al-Nassr’dan İndirim Talebi
Ederson’un Suudi Arabistan Hayaline "Maaş" Engeli: Al-Hilal ve Al-Nassr’dan İndirim Talebi
Amedspor’un Süper Lig Sevinci Yarım Kaldı: Toplam 3 Maddeden PFDK’ya Sevk!
Amedspor’un Süper Lig Sevinci Yarım Kaldı: Toplam 3 Maddeden PFDK’ya Sevk!
Acun Ilıcalı’dan Premier Lig Primi: "Şampiyonluk Gelirse Rota Las Vegas!"
Acun Ilıcalı’dan Premier Lig Primi: "Şampiyonluk Gelirse Rota Las Vegas!"
Aziz Yıldırım’ın Teknik Direktör Planı Sızdı: Takımı "Efsane"ye Emanet Edecek!
Aziz Yıldırım’ın Teknik Direktör Planı Sızdı: Takımı "Efsane"ye Emanet Edecek!
Er Meydanında Dev Rakibe Karşı Dev Mücadele: Havran’da "Davut ile Calut" Esintisi
Er Meydanında Dev Rakibe Karşı Dev Mücadele: Havran’da "Davut ile Calut" Esintisi
Fenerbahçe’de Ali Koç Kararını Verdi: Başkanlığa Aday Olmayacak
Fenerbahçe’de Ali Koç Kararını Verdi: Başkanlığa Aday Olmayacak
Aziz Yıldırım’ın "A Takımı" Belli Oluyor: İşte Listedeki İlk 5 İsim
Aziz Yıldırım’ın "A Takımı" Belli Oluyor: İşte Listedeki İlk 5 İsim
Mertens Geri Dönüyor: Galatasaray’ın Efsane İsmi Antalyaspor Maçı İçin İstanbul’a Geliyor
Mertens Geri Dönüyor: Galatasaray’ın Efsane İsmi Antalyaspor Maçı İçin İstanbul’a Geliyor
Bahar Sıcakları Geri Dönüyor: Yağışlı Hava Yerini Güneşli ve Sıcak Günlere Bırakıyor
Bahar Sıcakları Geri Dönüyor: Yağışlı Hava Yerini Güneşli ve Sıcak Günlere Bırakıyor
İskele-Çayırova Anayolunda Geniş Kapsamlı Çalışma: 31 Mayıs’a Kadar Sürecek
İskele-Çayırova Anayolunda Geniş Kapsamlı Çalışma: 31 Mayıs’a Kadar Sürecek
KKTC Siyasetinde İstifa Depremi: İzlem Gürçağ Altuğra UBP’den Ayrıldı, Halkın Partisi’ne Katılıyor
KKTC Siyasetinde İstifa Depremi: İzlem Gürçağ Altuğra UBP’den Ayrıldı, Halkın Partisi’ne Katılıyor
Sürücülerin Dikkatine: Mehmetçik "Ay Yıldız Yolu" İki Gün Trafiğe Kapatılacak
Sürücülerin Dikkatine: Mehmetçik "Ay Yıldız Yolu" İki Gün Trafiğe Kapatılacak
Kamu Sağlığında Teknoloji Devrimi: Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda İlk Robotik Cerrahi Başarıyla Uygulandı
Kamu Sağlığında Teknoloji Devrimi: Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda İlk Robotik Cerrahi Başarıyla Uygulandı
Piyasalarda Son Durum: Sterlin 60 TL Eşiğini Aşarak 61.75 TL Seviyesine Yükseldi
Piyasalarda Son Durum: Sterlin 60 TL Eşiğini Aşarak 61.75 TL Seviyesine Yükseldi
Bakan Hasipoğlu’ndan Ekor Çalışanlarına Destek: İşverene Her İşçi İçin Bir Asgari Ücret Ceza
Bakan Hasipoğlu’ndan Ekor Çalışanlarına Destek: İşverene Her İşçi İçin Bir Asgari Ücret Ceza
Cihangir’de Yarın Elektrik Kesintisi Yapılacak: İşte Kesintiden Etkilenecek Bölgeler
Cihangir’de Yarın Elektrik Kesintisi Yapılacak: İşte Kesintiden Etkilenecek Bölgeler

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Bilişim Adası Yolunda Dev Adım: "Genç Beyinler Yeni Fikirler" KKTC’de İlk Kez Düzenlendi

Bahar Sıcakları Geri Dönüyor: Yağışlı Hava Yerini Güneşli ve Sıcak Günlere Bırakıyor

İskele-Çayırova Anayolunda Geniş Kapsamlı Çalışma: 31 Mayıs’a Kadar Sürecek

KKTC Siyasetinde İstifa Depremi: İzlem Gürçağ Altuğra UBP’den Ayrıldı, Halkın Partisi’ne Katılıyor

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle