MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

PAZARTESİ YENİ AŞI PROGRAMI AÇIKLANIYOR

Ana SayfaGündemPAZARTESİ YENİ AŞI PROGRAMI AÇIKLANIYOR
PAZARTESİ YENİ AŞI PROGRAMI AÇIKLANIYOR
04 Mart, 2021, Perşembe 16:33
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, yeni bir aşılama programı üzerinde çalıştıklarını, dijital sisteme geçileceğini; ayrıca antijen testleri konusunda da çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Üstel, koronavirüs varyantlarını tespit edecek testlerin büyük ihtimalle yarın adaya varacağını, Lefkoşa ve diğer ilçelerdeki PCR cihaz altyapısının güçlendirileceğini söyledi.

PCR testlerini havuz yöntemiyle yaptığı tespit edilen bir kuruluşun sözleşmesinin iptal edileceğini ifade eden Üstel, yarın 100 bin antijen kitinin Sağlık Bakanlığı’na teslim edilmesinin beklendiğini, böylece test sayısının önce 10 binlere çıkarılacağını; daha sonra laboratuvar altyapısının tamamlanmasıyla bu sayının 15 binlere çıkarılacağını dile getirdi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalara yer veriliyor.

İNCİRLİ

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli “salgında yeni bir dalga beklentisi ve aşılamanın önemi” konulu konuşma yaptı.

Covid pandemisinde bir yılın geride kaldığını ifade eden İncirli, öncelikli krizin sağlık krizi olduğunu söyledi.

Aşılamanın birinci sorun olduğunu, nüfusun küçük olması, sağlık merkezlerinin ülkenin her yerine dağılması sonucunda yaygın bir aşılama ağı kurulmasının mümkün olduğunu anlatan İncirli, bu noktada aşı sayısının önemli hale geldiğini dile getirdi.

Gelen aşılarla toplamda 53 bin 500 kişinin aşılanabileceğini kaydeden İncirli, geriye kalanların ne zaman aşılanacağının bilinmediğini, hâlâ kronik hastalığı olanların ne zaman aşılanacağının bilinmediğini söyledi.

İncirli, aşı miktarının artırılması için Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’nın ciddi çalışmalar yapması gerektiğini belirterek, aşı takibinin dijitalleşmesi konusunda çalışma başlatıldığını, bunun oldukça olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı.

“Bizim Rum üzerinden gelecek aşılara ihtiyacımız yok” dendiğini ancak tek bir aşıya bile ihtiyaç olduğunu kaydeden İncirli, test sayılarının da artması gerektiğini belirtti.

Sıla Usar İncirli, Güney Kıbrıs’ın gibi hızlı antijen testlerinin derhal ülkeye getirilmesi gerektiğini ifade ederek Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda acilen adım atmasını istedi.

İncirli, Ankara’da dün imzalanan protokolde hızlı antijen testleriyle ilgili bir madde bulunup bulunmadığını sordu.

Yeni varyantların ülkedeki durumu hakkında da çalışma yapılması gerektiğini ifade eden İncirli, bunun için de laboratuvar hizmetlerine kaynak ayrılması gerektiğini kaydetti.

Varyant nedeniyle yeni dalgaya hazırlık yapılması gerektiğini ifade eden İncirli, yeni acil durum hastanesinin Ocak ve Şubat’taki dalgayı göğüsleyemediğini, yatak sayısının artırılması gerektiğini söyledi. İncirli, Girne Hastanesi için de acilen kaynak aktarılması gerektiğini söyledi.

Bu süreçte Covid dışı hastaların tedavilerinin de aksatılmaması gerektiğini kaydeden İncirli, vatandaşın bazı ilaçlara ulaşmakta sorun yaşadığına işaret etti.

Bir acil eylem planı var mıdır diye defalarca sorduklarını dile getiren İncirli, acil durum hastanesi kapanmak zorunda kalırsa onu hangi hastanenin ikame edeceği gibi konuların bir acil eylem planı ile belirlenmesi gerektiğini belirtti.

İncirli, ülkeye gelişlerde temaslı takibi ve karantina uygulamaları konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayarak, süreci Sağlık Bakanlığı’nın tek başına yürütemeyeceğini, sağlıktaki meslek örgütleriyle yakın bir iş birliği içinde çalışmak gerektiğini anlattı.

Mükellef askerlerin izinlerinin aylardır askıya alındığını belirten İncirli, bu durumun askerleri psikolojik olarak baskı altına aldığını, konunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İncirli bedelli askerlik konusundaki kuralların da pandemi şartları gereği yeniden ele alınmasını istedi.

ÜSTEL: “SAĞLIK ÖRGÜTLERİYLE GÖRÜŞEREK YOL HARİTASI BELİRLEDİK”

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, yanıt vermek üzere kürsüye çıktı. Sağlık çalışanlarının örgütlü olduğu birlik ve sendikalarla görüşerek fikirlerini aldıklarını sonra da siyasi partilerle görüştüklerini dile getiren Üstel, bunlar üzerinden bir yol haritası belirlediklerini söyledi.

PCR test rakamlarını 7 binlere çıkardıklarına işaret eden Üstel, “Gönül bu rakamın üzerine çıkmayı arzu eder ama cihaz yetersizliği nedeniyle bu sayıların üzerine çıkamıyoruz” dedi ve yeni cihaz için girişim yaptıklarını bildirdi.

Bakan Üstel, duyuruların İngilizce yapılmaya başlandığına da değindi.

VARYANTLARI TESPİT EDECEK TESTLER YARIN GELECEK

Yeni varyantları tespit edecek testlerin büyük ihtimalle yarın adaya varacağını dile getiren Üstel, Lefkoşa ve diğer ilçelerdeki PCR cihaz altyapısının güçlendirileceğini söyledi.

Üstel, antijen testleri konusunda da çalışmalar yapıldığını anlattı.

YENİ AŞI PROGRAMI PAZARTESİ

Aşılama programı konusunda yeni bir program üzerinde çalıştıklarını söyleyen Üstel, dijital bir sisteme geçiş yapılacağını anlattı, Pazartesi günü yeni bir programla halkın karşısına çıkacaklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Üstel, kronik hastalarla ilgili verilerin tespit edileceğini, bunların yerel idareler, muhtarlar ve doktorlardan gelecek verilerle dijitale aktarılacağını kaydetti.

Açılan ve açılacak sektörlerin bir taahhütname imzalamasının gündemde olduğunu dile getiren Üstel, bunun o işletmenin ait olduğu birlik, Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimlerin oluşturacağı mekanizmalar tarafından denetleneceğini ifade etti, bu çalışmanın Hukuk Dairesi ile iş birliği halinde yapıldığını dile getirdi.

Altyapının güçlendirilmesi için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde çalışmaların sürdüğünü kaydeden Üstel, yoğun bakım kapasitesinin artırılacağını söyledi ve olası bir acil durum için özel hastanelerle de anlaşmanın gündemde olduğunu aktardı.

Üstel, bir soru üzerine askerlere PCR yapılması için özel sektörle bir anlaşma yapıldığını söyledi. Üstel, başka bir soru üzerine ücra yerlerdeki kişilere dahi ulaşılarak test yapılacağını ve antijen testlerinin kullanılacağını söyledi, kayıt dışı kişilerin de bu şekilde test edilebileceğini anlattı.

Seyahat haritalarında KKTC’nin yer almaması konusundaki bir soru üzerine Üstel, ilgili verileri, İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi ve Dünya Sağlık Örgütü’ne gönderdiklerini ancak KKTC tanınmadığı için bu verilerin sisteme girilmediğini dile getirdi.

AB’den Güney Kıbrıs üzerinden gelen aşıların beklenenin çok altında olduğunu anlatan Üstel, bu konuda da girişim başlattıklarını ifade etti.

Bir soru üzerine PCR testlerini havuz yöntemiyle yaptığı tespit edilen kuruluşun sözleşmesinin iptal edileceğini açıklayan Üstel, yarın 100 bin antijen kitinin Sağlık Bakanlığı’na teslim edilmesinin beklendiğini, böylece test sayısının önce 10 binlere çıkarılacağını; daha sonra laboratuvar altyapısının tamamlanmasıyla bu sayının 15 binlere çıkarılacağını dile getirdi.

Özel sağlık kuruluşlarında yapılan testler için ödenen ücret konusundaki bir soru üzerine Üstel, kitleri devletin sağladığını ve kit başına 25 TL ödendiği belirtti.

 
ünal üstel
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Bakan Şimşek Londra’da iklim finansmanı ve yatırımcı temaslarında bulunacak
Bakan Şimşek Londra’da iklim finansmanı ve yatırımcı temaslarında bulunacak
Türkiye ile Ermenistan arasında ulaşım bağlantılarında yeni süreç: kara ve demir yolu hatları yeniden açılıyor
Türkiye ile Ermenistan arasında ulaşım bağlantılarında yeni süreç: kara ve demir yolu hatları yeniden açılıyor
Bakan Bayraktar'dan enerji dönüşümü mesajı: Türkiye liderliğe ve yatırıma hazır
Bakan Bayraktar'dan enerji dönüşümü mesajı: Türkiye liderliğe ve yatırıma hazır
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki'den ASELSAN ziyareti! Savunma işbirliğinde yeni dönem mesajı
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki'den ASELSAN ziyareti! Savunma işbirliğinde yeni dönem mesajı
Borsa günü kayıpla kapattı! BIST 100 endeksi yüzde 1,29 geriledi
Borsa günü kayıpla kapattı! BIST 100 endeksi yüzde 1,29 geriledi
Hürmüz Boğazı'nda kritik adım! 11 bin denizci için tahliye operasyonu başlıyor
Hürmüz Boğazı'nda kritik adım! 11 bin denizci için tahliye operasyonu başlıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hürmüz Boğazı’ndaki Türk sahipli gemiler güvenli şekilde ilerliyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hürmüz Boğazı’ndaki Türk sahipli gemiler güvenli şekilde ilerliyor
Arda Turan’dan Transfer Hamlesi: Barcelona ve Chelsea’nin Takip Ettiği Ryan Roberto Shakhtar Donetsk’te
Arda Turan’dan Transfer Hamlesi: Barcelona ve Chelsea’nin Takip Ettiği Ryan Roberto Shakhtar Donetsk’te
Osimhen İçin Rekor Teklif: 125 Milyon Euro’luk Hamle Galatasaray Tarafından Yetersiz Bulundu
Osimhen İçin Rekor Teklif: 125 Milyon Euro’luk Hamle Galatasaray Tarafından Yetersiz Bulundu
Fırtına ve Yıldırım Maça Damga Vurdu: Fransa Irak’ı 3-0 Mağlup Etti, Karşılaşma 3 Saat 50 Dakika Sürdü
Fırtına ve Yıldırım Maça Damga Vurdu: Fransa Irak’ı 3-0 Mağlup Etti, Karşılaşma 3 Saat 50 Dakika Sürdü
Haaland Fırtınası Sürüyor: Norveç Senegal’i 3-2 Mağlup Ederek Son 32 Turu Biletini Aldı
Haaland Fırtınası Sürüyor: Norveç Senegal’i 3-2 Mağlup Ederek Son 32 Turu Biletini Aldı
Geriden Geldiler, İlk Galibiyet Geldi! Cezayir Ürdün’ü Devirdi, Turnuvada Bir Veda Daha
Geriden Geldiler, İlk Galibiyet Geldi! Cezayir Ürdün’ü Devirdi, Turnuvada Bir Veda Daha
Sergen Yalçın Ekranlara Sert Döndü! Montella’ya Çok Ağır Eleştiriler: “Hangi Başarıyla Geldi?”
Sergen Yalçın Ekranlara Sert Döndü! Montella’ya Çok Ağır Eleştiriler: “Hangi Başarıyla Geldi?”
Milli Takıma Siyahi Forvet Hamlesi! İngiltere’yi Sallayan Rhian Brewster İddiası
Milli Takıma Siyahi Forvet Hamlesi! İngiltere’yi Sallayan Rhian Brewster İddiası
Dünya Kupası’nda Son 32 Tablosu Netleşiyor! 7 Takım Tur Biletini Aldı, Sürpriz Veda
Dünya Kupası’nda Son 32 Tablosu Netleşiyor! 7 Takım Tur Biletini Aldı, Sürpriz Veda
Bomba Transfer İddiası! Okan Buruk, Fenerbahçe’nin Eski Yıldızını Galatasaray’a İstiyor
Bomba Transfer İddiası! Okan Buruk, Fenerbahçe’nin Eski Yıldızını Galatasaray’a İstiyor
Süper Lig’de 2026-2027 Sezonu Harcama Limitleri Açıklandı! Zirvede Galatasaray Yer Aldı
Süper Lig’de 2026-2027 Sezonu Harcama Limitleri Açıklandı! Zirvede Galatasaray Yer Aldı
Messi'nin Görüntüsü Stadyumu Ayağa Kaldırdı! Arjantinli Yıldıza Büyük Sevgi Gösterisi
Messi'nin Görüntüsü Stadyumu Ayağa Kaldırdı! Arjantinli Yıldıza Büyük Sevgi Gösterisi
Milli Futbolculardan Gündem Yaratan Villa Kararı! Bodrum Ödülüyle İlgili Yeni İddia
Milli Futbolculardan Gündem Yaratan Villa Kararı! Bodrum Ödülüyle İlgili Yeni İddia
WhatsApp’tan Yeni Özellik: Çevrimiçi Kişiler Artık Yeşil Noktayla Görünecek
WhatsApp’tan Yeni Özellik: Çevrimiçi Kişiler Artık Yeşil Noktayla Görünecek

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Sahte poliçe ve dolandırıcılık soruşturması: Şirketin direktörünün bilgileri de kullanıldı!

Arıklı: Seçim yasası değişsin, sonra ister 60 gün ister 6 ay sonra sandığa gidelim

Hasipoğlu: Asgari ücret masasını Temmuz’da toplantıya çağıracağım

Öztürkler: Toprağa, üretime, egemenliğe ve bölgenin değerlerine sahip çıkacağız

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle