Başbakanlık Deprem Komitesi Başkanı Durali Güçlüsoy, Lefke bölgesinde yer alan Lefke İstiklal İlkokulu ve Lefke Gazi Lisesi’nde yürütülecek güçlendirme ve güvenli eğitim alanı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Güçlüsoy, Lefke İstiklal İlkokulu’nun İngiliz döneminden kalma bir yapı olduğunu ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından özellikli projeler sınıfına alındığını belirtti. Komite Başkanı, Anıtlar Yüksek Kurulu’nun talep ettiği ek noktaların hazırlanarak Kurul’a sunulmasının ardından ihale sürecinin başlatılacağını kaydetti.
Lefke Gazi Lisesi ile ilgili olarak ise pazartesi gününe kadar okulda daha güvenli bir alan oluşturmak amacıyla gerekli çalışmaların yürütüleceğini ifade eden Güçlüsoy, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra eğitimin pazartesi itibariyle devam edeceğini açıkladı.
Toplantıda ayrıca, Lefke Gazi Lisesi’nde farklı birimlerin de yer alacağı özel bir proje hazırlanması kararlaştırıldı. Salı günü öğleden sonra yapılacak toplantıda, gelen bilgiler doğrultusunda ikinci adımın belirlenmesi planlanıyor.
Başbakanlık Deprem Komitesi’nin toplantısında, Lefke okullarında eğitim güvenliğinin artırılması ve güçlendirme çalışmalarının hızla uygulanması öncelikli gündem maddesi olarak ele alındı. Güçlüsoy, çalışmaların güvenli bir şekilde yürütülmesi ve öğrencilerin eğitimden kesintisiz yararlanmasının sağlanacağını vurguladı.



























Yorum Yazın