MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

Oğlunun biri mezara, diğeri cezaevine gitti

Ana SayfaKültür SanatOğlunun biri mezara, diğeri cezaevine gitti
Oğlunun biri mezara, diğeri cezaevine gitti

Oğullarının birini uyuşturucu kullanımına bağlı toprağa verirken diğerini cezaevine gönderen Şükran Çetinkaya devletin önlem almaması durumunda, daha çok ailenin uyuşturucudan canının yanacağını söyledi.

16 Kasım, 2015, Pazartesi 11:25
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Alayköy’de Ekim ayında ölü olarak bulunan 20 yaşındaki Anıl Muhammed Raşit Karabıyık’ın gözü yaşlı annesi Şükran Çetinkaya Havadis’e konuştu.

Evlatlarından birini uyuşturucu kullanımına bağlı olarak toprağa verirken diğerini cezaevine gönderen Çetinkaya, artan uyuşturucu suçlarına karşı devletin önlem almaması durumunda çok ailenin daha ağlayacağını ifade etti.

Yaşam şartları onları ayırdı

Evliliğinin kötü bitmesi ile Halil ve Anıl isimli çocukları ile tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veren çaresiz anne, Sosyal Hizmetlerin yönlendirmesi ile evlatlarını küçük yaşta yuvaya vermek zorunda kaldı. Yıllarca çocuklarını bir yabancı gibi ayda bir alabilen Şükran Çetinkaya, oğullarını ergenlik döneminde yanına alabildi. 
Şükran Çetinkaya, “Başımdan geçen kötü evlilik sonucu çocuklarımla tek odalı bir evde yaşam mücadelesi vermeye çalıştım. Bulaşıklarımı sokakta yıkıyordum, Anıl ve Halil’in büyümesi için kaldığımız yer uygun değildi. Sosyal Hizmetlerin yönlendirmesi ile Anıl 2, Halil 4 yaşındaydı onları SOS Çocuk Köyüne vermek zorunda kaldım” şeklinde konuşarak yaşam şartlarının onları ayırdığını söyledi. 
Küçük yaşta anne baba sevgisinden yoksun büyüyen iki kardeş aynı suça bulaştı. Uyuşturucu Anıl’ı 20 yaşındayken öldürdü, Halil ise 22 yaşında 2014 yılında 100 paket bonzai ile yakalandı ve 5 yıl hapse mahkûm edildi.

Şükran Çetinkaya: “Anıl isyankâr bir çocuktu”  

Halil ve Anıl’ın karıştıkları çevre onları birbirlerinden uzaklaştırdı. Maddi imkânsızlıklar içinde boğuşan anne ise çocuklarına en iyisini vermek için çabaladı. 20 yaşında uyuşturucuya kurban veren oğlunu anlatan annenin gözyaşları ise bir an bile durmadı. Şükran Çetinkaya, “Çocuklarımı yuvadan aldığım zaman her şeyin güzel olacağını düşünmüştüm. Anıl 16 yaşındayken sigara içmeye başladı ve sürekli sokaklarda kalmak istiyordu. Asi bir çocuktu ve ben ona hak veriyordum anne ve babadan uzak büyüdüğü için. Edindiği arkadaş çevresi ile ilgili onunla çok konuştum sürekli bana isyan etti, benden hep uzaklaştı. Her şeyin en iyisini istedi maddi durumum elverişli olmadığı için ona iyi bir ayakkabı bile alamadım” şeklinde konuştu.

“Anıl'a uyuşturucu parasını devlet verdi”

Şükran Çetinkaya oğlunun uyuşturucu temin edebilmesi için Sosyal Hizmetlere ailesinin kendisini istemediği yönünde yalan beyanda bulunarak maaş talep ettiğini ve dairenin gerçeği araştırmadan oğluna maaş bağladığını iddia etti. Çetinkaya Anıl’ın askere gittikten sonra hemen her hafta ziyaretine gittiğini Sosyal Hizmetlerin ise Anıl’a ailesi yok diye bağladığı maaş ile askerliği boyunca uyuşturucu aldığını anlattı. Çetinkaya sözlerine şöyle devam etti: “Anıl askere gitti ve Sosyal Hizmetlere ailem yok diye başvurarak, maaş talebinde bulundu. Daire gerçeği araştırmadan oğluma maaş bağladı, askerliği boyunca aldığı parayı uyuşturucuya verdi. Uyuşturucu temin etmek için defalarca askerden kaçtı, askeri cezaevinde hapis yattı. Defalarca narkotik polisinden yardım talebinde bulundum, ellerinden geleni yaptılar ama olmadı” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu satıcıları ile cezaevinde tanıştı

Şükran Çetinkaya, oğlunun uyuşturucu bulmak için değişik suçlara karıştığını ve 3 ay Merkezi cezaevinde yattığını anlattı.  Anne Çetinkaya, oğlunun cezaevinde kaldığı sürede ise uyuşturucu satıcıları ile tanıştığını iddia etti. Ersan Tarım’ı mahkûmiyet aldığı 3 ay süre içerisinde tanıdığını ve telefonda konuşmalarına şahit olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Anıl cezaevinde uyuşturucu satıcıları, bağımlılar ile birlikte aynı koğuşta kaldı. Abisi Halil uyuşturucu suçundan 5 yıl hapislik cezası aldı ve bana kendi anlattı.  Cezaevinde tanıştığı insanlarla çıkınca daha sık görüşmeye başladı, kendi gibi uyuşturucu kullananlarla birlikte kalmayı tercih etti ve eve günlerce gelmedi. Her gün telefonda aradım eve gelmesi için, defalarca yanlış yaptığını anlattım beni dinlemedi. Çocuklarımızı maşa niyetine kullanıp onları ölüme sürüklüyorlar” dedi.

Uyuşturucudan krize girdi bayıldı

Geçtiğimiz günlerde oğlunu toprağa veren Şükran Çetinkaya, Anıl Muhammed Raşit Karabıyık’ın 1 ay önce evde uyuşturucu krizine girdiğini ve bayıldığını söyledi. Oğlunun eve geleceğim dediği halde sabaha kadar beklediğini ve gelmediğini anlatan Çetinkaya, sabah saatlerinde oğlunun perişan bir halde eve geldiğini söyledi. Oğlunun evde gözlerinin önünde bayıldığını gözyaşları içinde anlatan Şükran Çetinkaya, “Evladım gözlerimin içine bakarak eridi, aldığı uyuşturucu ve alkolün etkisi eve gelince kendini gösterdi. Deli gibi kustu, müdahale etmek istedim bırakmadı sonra krize girdi ve bayıldı” diyerek uyuşturucu kullanan gençler için KKTC’de Rehabilitasyon Merkezi’nin şart olduğunu dile getirdi.

Barış ve Ruh Hastanesinin bağımlı kişiler için yetersiz olduğunu daha fazla zarar gördüklerine dikkati çeken Çetinkaya, mahkemelerin uyuşturucu suçuna karşı ibret verici cezalar vermesi gerektiğini ifade etti. 

Çetinkaya: Oğlumu ölüme terk etti

Evde uyuşturucu kullanmasına izin vermediği için oğlunun sokakları tercih ettiğini ifade eden Şükran Çetinkaya, Anıl’ı ölümünden 1 hafta önce gördüğünü anlattı. Çetinkaya oğlunun ölümünden sonra Alayköy Polis Karakolu’na çağrılıp oğluyla ilgili bilgilendirildiğini ve uyuşturucu satın almak için gittiği evde ölüme terk edildiğini şu sözlerle ifade etti:

“Anıl 28 Ekim tarihinde Alayköy’e telefonuna gelen mesajdan sonra gitti. Arkadaşının motoru ile uyuşturucu satıcısı Ersan Tarım’ın evine gitti ve orda para karşılığı uyuşturucu alıp geri dönecekti. Tarım’ın evinde uyuşturucu içti, artık ne oldu bilmiyorum oğlum o evde fenalaştı. Polis Tarım’ın ifadesini bize aynen şöyle özetledi. Nefes alamıyorum, kendimi iyi hissetmiyorum beni dışarıya çıkar. Ersan Tarım bu sözler doğrultusunda Anıl’ı dışarıdaki koltuğa bıraktı. Uyanmayınca evden kaçtı, evinin dibinde polis vardı eğer korkusu olmasaydı neden aramadı, bir ambulans niye çağırmadı? Anıl’ı o koltukta bırakıp kaçtı, kısacası oğlumu ölüme terk etti bil bile. Artık Anıl yok, ama oğlum gibi kaç kişi bu adamın kurbanı olacak kaç ailenin canı yanacak. Ersan Tarım güneş yüzü görmesin, gençliğin katillerinden biridir.”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Beyaz Saray’da Kraliyet Zirvesi: Trump ve Kral III. Charles Arasında "Özel Bağ" Vurgusu
Beyaz Saray’da Kraliyet Zirvesi: Trump ve Kral III. Charles Arasında "Özel Bağ" Vurgusu
Nijerya’da Köye Silahlı Baskın: 11 Can Kaybı
Nijerya’da Köye Silahlı Baskın: 11 Can Kaybı
Almanya Başbakanı Merz’den Sert Eleştiri: "İran, ABD’yi Müzakere Masasında Aşağılıyor"
Almanya Başbakanı Merz’den Sert Eleştiri: "İran, ABD’yi Müzakere Masasında Aşağılıyor"
Ateşkes İhlali: İsrail Ordusu Lübnan’ın Güneyine Hava ve Kara Operasyonu Düzenledi
Ateşkes İhlali: İsrail Ordusu Lübnan’ın Güneyine Hava ve Kara Operasyonu Düzenledi
Küresel Piyasalarda Jeopolitik Düğüm: Borsalar Bilanço ve Savaş Kıskacında Karışık Seyrediyor
Küresel Piyasalarda Jeopolitik Düğüm: Borsalar Bilanço ve Savaş Kıskacında Karışık Seyrediyor
Avro Bölgesi'nde Enflasyon Alarmı: Orta Doğu'daki Savaş Beklentileri Yukarı Çekti
Avro Bölgesi'nde Enflasyon Alarmı: Orta Doğu'daki Savaş Beklentileri Yukarı Çekti
Petrol Fiyatlarında Hürmüz Çıkmazı: Brent Petrolün Varili 105 Doları Aştı
Petrol Fiyatlarında Hürmüz Çıkmazı: Brent Petrolün Varili 105 Doları Aştı
Birleşik Arap Emirlikleri’nden Radikal Karar: OPEC ve OPEC+ Üyeliğinden Ayrılıyor
Birleşik Arap Emirlikleri’nden Radikal Karar: OPEC ve OPEC+ Üyeliğinden Ayrılıyor
Endonezya’daki Tren Kazasında Bilanço Ağırlaşıyor: Can Kaybı 14’e Yükseldi
Endonezya’daki Tren Kazasında Bilanço Ağırlaşıyor: Can Kaybı 14’e Yükseldi
Eski Mossad Direktörü Pardo’dan Batı Şeria Eleştirisi: "Yahudi Olmaktan Utanıyorum"
Eski Mossad Direktörü Pardo’dan Batı Şeria Eleştirisi: "Yahudi Olmaktan Utanıyorum"
Galatasaray Şampiyonluk İçin Gün Sayıyor: Samsunspor Galibiyeti 26. Kupayı Getirecek
Galatasaray Şampiyonluk İçin Gün Sayıyor: Samsunspor Galibiyeti 26. Kupayı Getirecek
Fenerbahçe'de Tedesco Dönemi Resmen Kapandı: İşte Ayrılığın Mali Portresi
Fenerbahçe'de Tedesco Dönemi Resmen Kapandı: İşte Ayrılığın Mali Portresi
Tedesco’dan Ayrılık Sonrası İlk Açıklama: "Daha Yeni Sözleşme Konuşuyorduk"
Tedesco’dan Ayrılık Sonrası İlk Açıklama: "Daha Yeni Sözleşme Konuşuyorduk"
Real Madrid’de Jose Mourinho Sesleri: Başkan Perez’in Favorisi "Special One"
Real Madrid’de Jose Mourinho Sesleri: Başkan Perez’in Favorisi "Special One"
Fenerbahçe’de Yeni Dönem: Seçim Kararı Alındı, İsmail Kartal İddiası Gündeme Geldi
Fenerbahçe’de Yeni Dönem: Seçim Kararı Alındı, İsmail Kartal İddiası Gündeme Geldi
Lefkoşa’da Kamyonet ile Motosiklet Çarpıştı: Bir Kişi Yaralandı
Lefkoşa’da Kamyonet ile Motosiklet Çarpıştı: Bir Kişi Yaralandı
Scooter Kazasında Kritik Süreç: Zanlı Hakkında 8 Gün Ek Tutukluluk Kararı
Scooter Kazasında Kritik Süreç: Zanlı Hakkında 8 Gün Ek Tutukluluk Kararı
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Rum Liderliğine Tepki: "Kıbrıslı Türkler Yok Sayılarak Çözüm Mümkün mü?"
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Rum Liderliğine Tepki: "Kıbrıslı Türkler Yok Sayılarak Çözüm Mümkün mü?"
Gazimağusa’da Silahlı Kavga: 14 Kişi Tutuklandı, 1 Kişi Aranıyor
Gazimağusa’da Silahlı Kavga: 14 Kişi Tutuklandı, 1 Kişi Aranıyor
Meteoroloji’den Yeni Hafta Raporu: Yer Yer Sağanak Yağış ve Fırtınamsı Rüzgar Bekleniyor
Meteoroloji’den Yeni Hafta Raporu: Yer Yer Sağanak Yağış ve Fırtınamsı Rüzgar Bekleniyor

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR SANAT

Astrolojide 7 Yıllık Devrim Başlıyor: Uranüs İkizler Burcuna Geçiyor! Hangi Burç Nasıl Etkilenecek?

Türk Tarihi Çiniyle Anlatıldı: 27 Metrelik Dev Eser Sanatseverlerle Buluşuyor

Göbeklitepe ve Taş Tepeler Berlin’de: 12 Bin Yıllık Tarih Avrupa’ya Taşınıyor

Mevlana Müzesi Koleksiyonu Genişliyor: 171 Tarihi Eser İlk Kez Ziyaretçilerle Buluştu

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle